Regionalt | ManpowerGroup och Försvarsmakten skapar nya karriärmöjligheter

Av på 9 juli, 2015

ManpowerGroup har tecknat en avsiktsförklaring med Försvarsmakten om samarbete avseende tidvis- och kontinuerlig tjänstgörande personal. Vilket förhoppningsvis kan innebära att man jobbar som soldat deltid och fyller upp arbetstiden som konsult på Manpower.

ManpowerGroup – Sveriges ledande bemanningsföretag som ger jobb åt 20-25.000 personer per år – har skrivit en avsiktsförklaring med Försvarsmakten om samarbete vad gäller karriärmöjligheter.

Det nya samarbetet ger ungdomar bättre möjligheter att komma in på arbetsmarknaden genom en ny form av kombitjänster. Genom att använda kombinationen av militär yrkeserfarenhet och kunskaper om det privata näringslivet kan vi samtidigt skapa specialister inom viktiga områden och därmed minska kompetensbristen.

– Försvarsmaktens personalförsörjning bygger på frivillighet. Det är inte bara en fråga för oss, utan det är en samhällsreform som är politiskt beslutad. För att Försvarsmakten ska nå rekryteringsmålen är vi beroende av samarbeten med andra arbetsgivare och därför är jag glad över att Försvarsmakten nu har inlett ett samarbete med ManpowerGroup som ger nytta för alla parter, säger Per-Olof Stålesjö, Försvarsmaktens personaldirektör.

ManpowerGroup och Försvarsmakten vill skapa en positiv inställning till en kombinerad karriär mellan näringslivet och försvaret. En effekt av detta är att vi förhoppningsvis bidrar till ungdomars insteg på arbetsmarknaden genom karriärplanering och karriärväxling.

– Samarbetet med Försvarsmakten är en ny möjlighet att utveckla både kombinerade karriärvägar och planerad karriärväxling mellan det militära och civila arbetsmarknaden. Detta är i grunden en ungdomssatsning där vi ger ungdomarna en ökad attraktivitet på arbetsmarknaden. Vi framhäver meritvärdet av försvarsmaktsbakgrund, säger Lars Forseth, vd ManpowerGroup Sverige.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in