Regionalt – Mest välkända statliga arbetsgivarna för socionomer

By on 23 september, 2016

Mest välkända statliga arbetsgivarna för socionomer – Försäkringskassan, Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket.

Framtidens Karriär – Socionom har genomfört en undersökning mot ett slumpmässigt urval av socionomer i Sverige där man ställde frågan vilka statliga arbetsgivare för socionomer som man kände till väl.

Resultatet blev följande
67% – Försäkringskassan
66% – Socialstyrelsen
63% – Arbetsförmedlingen
62% – Migrationsverket
57% – Kriminalvården
55% – Inspektionen för vård och omsorg
53% – Statens Institutionsstyrelse

Maria Netzel, tog socionomexamen 2009. Efter några inom kommunen var hon redo att pröva på något nytt. Flera skäl bidrog till att Maria sökte sig till Försäkringskassan. De kunde erbjuda en något högre lön och bättre anställningsvillkor jämfört med socialtjänsten. – De har ett tydligt regelverk som är lättare att förhålla sig till jämfört med socialtjänstlagen där det finns större tolkningsutrymme. Här har jag också tillgång till mer expertstöd, säger Maria.

Eva Wide gick från socialtjänsten till Migrationsverket. – En avgörande skillnad mellan att arbeta på en myndighet som Migrationsverket och i socialtjänsten är att Migrationsverket ofta präglas av snabba beslut och förändringar. på Migrationsverket får jag arbeta mer specialiserat, säger Eva.

Undersökning mot socionomer den 23–27 juni 2016

Undersökning mot socionomer den 23–27 juni 2016

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login