Regionalt | Rosdahl tar över ordförandeklubban

Av på 9 maj, 2015

Vid årets Mälarting i Nyköping tog Torbjörn Rosdahl (M), finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting, i dag över ordförandeklubban för Mälardalsrådet efter Christer G Wennerholm (M).

Torbjörn Rosdahl (M), ser fram mot en intressant mandatperiod som ordförande i Mälardalsrådet.

Jag ser mycket fram mot att leda det storregionala arbetet framåt de närmaste åren. Mälardalsrådet är en mycket bra plattform för att träffas över läns- och regionsgränser och hitta gemensamma lösningar på de utmaningar vi har runt om i Stockholm-Mälardalen, sade Torbjörn Rosdahl (M) vid Mälartinget. Jag ska göra mitt bästa och lite till för att vårt samarbete inom Stockholm-Mälarregionen ska fortsätta vara starkt.

Mandatet löper på två år, mellan 2015 till 2017, och innebär en ledande roll i arbetet att driva storregionala utvecklingsfrågor i Stockholm-Mälarregionen. Därefter tar Karin Wanngård (S), Stockholm stad, nyvald vice ordförande i Mälardalsrådet över ordförandeklubban följande två åren.

Mälardalsrådet är en ideell och politiskt styrd organisation som arbetar för en internationellt konkurrenskraftig och hållbar storstadsregion som är attraktiv att leva och verka i. Organisationens roll är att vara en storregional mötesplats. En mötesplats för medlemmarna – 57 kommuner och 5 landsting/regioner i Stockholm-Mälardalen – men också i allt högre grad för samverkan mellan politik, näringsliv och akademi.

Till vardags är Torbjörn Rosdahl (M), finanslandstingsråd och gruppledare för Moderaterna i Stockholms läns landsting. Rosdahl är ledamot i Stockholms läns landstingsfullmäktige sedan 2002. Han har tidigare varit kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna 2000-2010.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in