Regionalt | Största satsningen någonsin på ungdomar

Av på 6 april, 2015

Svensk Innebandy kommer till hösten införa en av de största satsningarna någonsin för att utveckla ungdomar. ”Sweden Floorball Youth Camp” ger alla intresserade 15-åringar chansen att lära och inspireras av elit- och landslagsspelare.

Svensk Innebandy vill genom Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) satsa på att så många ungdomar som möjligt ska fortsätta med innebandy så länge som möjligt. Som en följd av det införs ett årligt utvecklingsläger i svenska landslagets anda.

Sweden Floorball Youth Camp vänder sig till alla landets 15-åringar (i år handlar det om pojkar födda 2000 och flickor födda 2000 och 2001) där träningsprogrammet lagts av Sveriges förbundskaptener, ledarna är SIU-utbildade och där spelarna får chansen att inspireras av elit- och landslagsspelare. Spelarna får själva anmäla sig om de vill vara med. Det är inte tal om några uttagningar.

Sweden Floorball Youth Camp är ett sätt för oss att ta ansvar för svensk innebandy. Det är ett lägerkoncept som ligger i linje med vad vår utvecklingsmodell står för. Under ett distriktslags-SM får runt 600 spelare chansen att medverka. Sweden Floorball Youth Camp har under sitt första år 2015 möjlighet att ta emot 1 320 ungdomar och det handlar inte om att någon bedömer vem som platsar. Var och en betalar för sig själv och först till kvarn gäller, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Sweden Floorball Youth Camp kommer 2015 att arrangeras på fem orter under samma fyra dagar från 29 oktober till 1 november. Vilka som arrangerar de första lägren kommer att släppas på innebandy.se inom kort.

Under våren kommer också en FAQ om lägret med all information som behövs för att kunna anmäla sig.

Sport | Innebandy regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in