Regionalt | Sveriges fjärdeklassare kan bli batterihjältar

Av på 1 februari, 2015

Den 5 mars drar Batterijakten 2015 igång för andra året i rad – en insamlingskampanj och tävling för Sveriges fjärdeklassare. Tävlingen går ut på att samla in så många förbrukade batterier som möjligt och se till att de återvinns. Initiativtagare till Batterijakten är Håll Sverige Rent, Varta och Clas Ohlson. Under 2014 deltog 30 000 elever från 1142 klasser som tillsammans samlade in mer än 268 ton batterier. Nu fortsätter jakten på nya batterihjältar!

Batterijakten pågår mellan den 5-25 mars 2015 och riktar sig till alla fjärdeklassare i Sverige. Tävlingen går ut på att klasserna ska leta upp och samla in så många batterier som möjligt och se till att de återvinns istället för att de hamnar i våra byrålådor eller slängs. De som samlar in flest batterier per elev vinner fina priser.

Vi ser fram emot Batterijakten 2015 efter förra årets succé. Vi tror att barnens lust att tävla men också barnens lust att lära sig genom Batterijakten kan bidra till ett ökat miljöengagemang hos ännu fler barn, säger Joakim Brodahl, verksamhetsansvarig på Håll Sverige Rent.

I dag återvinns 65 procent av alla förbrukade batterier i Sverige. Målet från Naturvårdsverket är att batteriinsamlingen ska öka till 75 procent år 2016. Genom Batterijakten är förhoppningen att barn, lärare och föräldrar ska bli medvetna om vikten av att återvinna batterier.

Ambassadörer för Batterijakten 2015 är Magnus Samuelsson och Sanna Kallur, som kommer att inspirera och peppa eleverna på olika sätt både före och under Batterijakten.

Batteriskolan inspirerar till lustfyllt lärande
Som komplement till Batterijakten finns även Batteriskolan, en webbportal fylld med pedagogiskt material för förskolan upp till åk 6. Batteriskolan vill inspirera till ett lustfyllt lärande om batterier, återvinning och miljöfrågor. För elever i åk 4 blir materialet extra lärorikt och spännande när Batterijakten 2015 drar igång. Nytt för i år på Batteriskolan är Batterijakten – the game, ett spännande och kunskapsberikande dataspel med många kluriga frågor om batterier. Spelet finns både för web och mobilen, och kan laddas ner från app store samt google play.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in