Regionalt | Syster P fortsätter hjälpa utsatta tjejer

Av på 28 maj, 2015

Förra året designade det svenska accessoarmärket Syster P ett armband som de döpte till Sister Power och sålde till förmån för Barnfondens arbete med tjejklubbar för utsatta flickor i Etiopien. Fram till och med den sista mars 2015 har armbandet sålt i fantastiska 1400 exemplar och dragit in 140 000 kronor till Barnfondens arbete!

I augusti lanseras en uppföljare till Sister Power-armbandet i två nya färgställningar; svarta pärlor på antingen ett silver- eller guldpläterat armband med inskriptionen Sister Power. Även denna gång kommer hundra kronor av varje sålt armband gå till Barnfondens arbete med tjejklubbar. Klubbarnas syfte är att stärka tjejers position i vardagen, förändra lokala traditioner som barngifte och könsstympning men även uppmuntra och stötta tjejers utbildning. Genom att stödja projektet och bära armbandet visar man på det gränslösa systerskapet – Sister Power!

Vi vill tacka alla som genom att köpa och bära Sister Power-armbandet stöttat dessa tjejer och hjälpt dem till ett bättre och tryggare liv, säger Annikki Schaeferdiek och Emma Haegerström, grundarna av Syster P. Vi är överväldigade och tacksamma över alla som köpt armbandet och genom att använda det visat sitt engagemang. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Barnfonden och att få bidra ytterligare till deras arbete med vår design.

I de områden i Etiopien där Barnfonden verkar är övergrepp mot flickor en del av vardagen. Fyra av fem omskärs och en av fem gifts bort i alltför unga år. Även våld i hemmet, våldtäkter och kidnappningar är vanligt förekommande. Svenska Syster P har uppmärksammat problemet och vill fortsätta stödja Barnfondens arbete för ett bättre liv för dessa tjejer. Genom armbandet Sister Power, där 100 kronor av varje sålt exemplar går till Barnfondens arbete med tjejklubbar i Etiopien, får fler tjejer hjälp till en ordentlig utbildning och ett bättre liv.

Armbandet har inskriptionen Sister Power och finns i två färgställningar: silver eller guldpläterat silver med svarta pärlor. Varje armband kostar 499 kronor varav 100 kronor per sålt armband går till Barnfondens tjejklubbar. Armbanden finns att köpa hos utvalda återförsäljare och i Syster P:s webbshop (www.systerp.com) från och med augusti.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in