Rekord för Djupadalsbadets camping

By on 28 september, 2021

Sommaren 2021 kunde vi se en lättnad gällande restriktionerna kring Covid-19 och samhället började så smått att öppna upp igen. Resandet inom landet ökade och det skedde även en viss ökning av internationella besökare. Årets begrepp blev ”Svemester” och vi i Kumla satsade på att vara ”Ett stopp på vägen”, när många besökte våra välkända och populära besöksmål i landet och ”The next best thing”, när resor till stora besöksmål ute i världen inte var aktuellt.

Konst på Hög och Djupadalsbadet i topp

Konst på Hög hade en ökning av besökare med hela 12% jämfört med rekordåret 2020, då besöksantalet låg på närmare 30 000 besökare. Jämför vi besökarna på Djupadalsbadets camping under april 2020 mot april 2021 så ser vi en rekordökning med hela 822%!

– Det är ju fantastiska siffror! säger Johanna Uddling, turism- och evenemangssamordnare på Kumla kommun. Även om denna ökning gällde för just april månad, så ser vi totalt över hela campingssäsongen en ökning med 25% mot ”normalåret” 2019, vilket är fantastiskt.

Även på badet ökade besöken under juli månad med 248% under denna sommar jämfört med förra året.

Vi ser fram emot sommaren 2022

Sammanfattningsvis kan sägas att besökssommaren i Kumla 2021 varit betydligt bättre än 2020 och vi gläds åt att så många valt att spendera sin sommar här hos oss.

– Nu gäller det att hålla i och att vi i regionen tillsammans samverkar för att få hit ännu fler besökare under 2022, avslutar Johanna.

Örebro län
Örebronyheter

Källa: Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login