Rekordår ger tufft jobb för Idrottsgalan

By on 11 juli, 2017

Måndagen 15 januari går 2018 års största idrottsfest, Idrottsgalan, av stapeln i Ericsson Globe, med rekord i antalet internationella idrottsprestationer hittills i år ser det ut att bli stenhård konkurrens om galans nomineringar.

Det första halvåret har resulterat i 139 svenska pallplatser i internationella mästerskap fördelat på 43 idrotter. Och då har vi fyra månaders mästerskap kvar innan det är dags för nomineringsmöte. Samma siffror för 2016 och 2015 var 135 pallplatser fördelat på 40 idrotter, respektive 128 pallplatser fördelat på 39 idrotter. (källa: Prispallen.se)

– I år ser det ut som att nomineringsjuryns jobb blir ännu svårare än vanligt eftersom våra svenska idrottare fortsätter överträffa varandra, säger Stephan Rimér, VD för Idrottsgalan.

Idrottsgalans nomineringsjury sammanträder i november och har i uppdrag att ta fram fyra nominerade till varje priskategori. Den folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist är återvald som ordförande för juryn.

– I nomineringsjuryn är det alltid en tuff utmaning att välja. Sverige har så många idrottare i världsklass som år efter år svarar för beundransvärda och ofta smått otroliga prestationer. Hittills är ju detta dessutom ett strålande idrottsår. Jag ser verkligen fram emot att få göra en gedigen genomlysning av alla prestationer för att tillsammans med juryn hitta de nominerade som Idrottsakademin sedan ska få möjlighet att rösta på, säger Lasse Granqvist, ordförande nomineringsjuryn Idrottsgalan 2018.

Av det första halvårets 139 pallplatser har Sverige tagit 28 VM-guld, att jämföra med 11 vid samma tidpunkt i fjol. Det förbund som gjort bäst ifrån sig hittills är Styrkelyftförbundet med hela 24 pallplatser jämfört med 13 stycken första halvåret 2016. För mer info, besök https://prispallen.se/ eller ladda ned Prispallen i App Store/Google Play.

Sport
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login