Rekordförsäljning av vätskeersättning under juni

Av på 14 juli, 2021
Arkivbild

Apotea.se, Sveriges största nätapotek inledde sommaren med försäljningsrekord av vätskeersättning. Under juni och början av juli ökade försäljningen av vätskeersättning med över 50% procent jämfört med samma period föregående år.

Enligt SMHI har början av sommaren varit varmare än normalt vilket märks på försäljningen av vätskeersättning hos Apotea, som satte nya försäljningsrekord i kategorin.

”Vi ser en tydlig försäljningstopp för vätskeersättning nu i juni och juli. Under början av juli sålde vi mer vätskeersättning än värktabletter” säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Under juni månad har man sålt drygt 200 000 förpackningar vätskeersättning. Storsäljaren är Resorb Original Hallon brustabletter som de senaste veckorna varit nätapotekets bäst säljande produkt.

”Under värmerekordsommaren 2018 ekade lagret på vätskeersättning tomt men i år ser tillgången inför resten av sommaren betydligt bättre ut”, säger Pär Svärdson.

Vätskeersättning är en salt- och sockerlösning och hjälper till att återställa vätskebalansen i kroppen vid vätskebrist. Vätskeersättning är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Apotea.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in