Rekordintresse för sommaren mitt i vintern.

Av på 21 februari, 2013

Medan de sista förberedelserna färdigställs inför Vasaloppets vintervecka 2013– den största någonsin – står det klart att intresset för Vasaloppets sommarvecka också är rekordstort. CykelVasan 2013 (90 km) blev fulltecknad på 26 minuter och anmälningarna till sommarens övriga lopp fortsätter att välla in. Antalet deltagare under sommarevenemangen 2013 väntas bli långt över 20.000, jämfört med förra årets cirka 18.000 deltagare.

Gemensam nysatsning för aktiviteter året runtDe senaste tre åren har Vasaloppet och Vasaloppskommunerna (Älvdalen, Malung-Sälen och Mora) genomfört stora gemensamma satsningar på infrastruktur för att bygga den nya VasaloppsArenan för aktiviteter året runt. När vandringsleder, cykelleder och all infrastruktur runt och i arenan nu är färdigställda flyttas fokus till att marknadsföra genomförda investeringar.

− Nu ska vi visa upp för omvärlden vilken fantastisk miljö som VasaloppsArenan erbjuder för aktiviteter året runt. Förutom att vi ska fortsätta vara en självklar aktör för friskvård och hälsa är ambitionen nu att de stora turistekonomiska effekterna som arrangemangen ger ska synas under hela året, säger Anders Selling, VD Vasaloppet

Flera lokala politiker är engagerade i nysatsningen och många av dem finns på plats i den gemensamma montern under vinterveckans Vasaloppsmässa i Mora för att marknadsföra sommarens evenemang. Under veckan kommer besökare att kunna träffa politiker från alla Vasaloppskommunerna, bland andra kommunalråden Kjell Tenn (Älvdalen), Kurt Podgorski (Malung-Sälen), Nils-Åke Norman (Älvdalen) och Bengt-Åke Rehn (Mora).

Specialdesignad klädkollektion för CykelVasanPå plats i sommarmontern finns också samarbetspartnern Craft som tagit fram en specialdesignad klädkollektion för CykelVasan. Kollektionen innefattar cykeltröja, cykelbyxa och långärmad tröja i både herr och dam – funktionella cykelplagg utvecklade för att användas vid träning och tävling. Kollektionen visas nu på Vasaloppsmässan i Mora och finns till försäljning från och med april 2013.
– Eftersom CykelVasan växt i stor utsträckning och blivit en stor del av Vasaloppet så känns det självklart att följa upp vinterns klädkollektion med en sommarvariant och fokus på cykel. Vi är glada och tacksamma för vårt goda samarbete med Craft som har gett möjlighet till att ta fram en Vasaloppskollektion med snygg design och hög funktion, säger Jon Svensson, marknads- och försäljningschef på Vasaloppet.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in