Rekordmånga evenemang på tionde Ölets Dag

Av på 21 juli, 2021
Arkivbild

Idag den 21 juli är det 10-årsjubileum för Ölets Dag och det blir rekordmånga evenemang spridda över hela landet.

Redan nu är 90 evenemang planerade och förmodligen tillkommer fler under de sista dagarna.

– Det känns jättekul att så många vill vara med och fira Ölets Dag och visa upp det hantverk som ligger bakom varje öl, säger Anna-Karin Fondberg, vd för Sveriges Bryggerier.

Från Malmö i söder till Kiruna i norr anordnas det evenemang där svensk bryggerinäring ska lyftas fram. På många håll bjuder bryggerierna in till öppet hus och besökarna får lära sig mer om öl och ölbryggning. Även pubkedjan Bishops Arms ansluter till firandet och har tagit fram ett speciellt ölprovningspaket till samtliga sina 40 pubar i landet.

– Svensk öl håller hög kvalitet och vi vill ge svenska folket en inblick i hur det fungerar på ett bryggeri. Det handlar om många kunniga personer som tillsammans ligger bakom att svensk öl har en hög status även internationellt i dag, säger Fondberg.

Ölets Dag startades 2012 för att lyfta fram hantverket och människorna bakom den svenska bryggerinäringen. Dagen har fått alltmer uppmärksamhet och det är förstås med glädje som vi kan konstatera att det blir rekordmånga evenemang 21 juli.

Här kan ni se listan på alla evenemang på Ölets Dag 21 juli:

Bar: Örebro Ölhall

Adress: Klostergatan 11, 70361 Örebro

Tid för evenemanget: 12-sent.

Kort beskrivning av evenemanget: Massor med lokal öl på fat, bland annat Närkes Kulturbryggeri, Apex, Almby och Örebro brygghus. Finflaskor för smakprov. Självrunnet från Närke Kulturbryggeri.


Bar: Fatcuz Beer n Pizza

Adress: Klostergatan 11, 70361 Örebro

Tid för evenemanget: 16-Sent

Kort beskrivning av evenemanget: Kör ihop med Örebro Ölhall. Se mer info ovan.


Bar: The Bishops Arms Örebro

Adress: Drottninggatan 1, Örebro.

Tid för evenemanget: Hela dagen.

Kort beskrivning av evenemanget: Under Ölets Dag 2021 kommer Bishops Arms att sälja ett ölpaket med tre spännande svenska öl. Det blir öl från Dugges, Jämtlands Bryggeri och Oppigårds. Till paketet tas det också fram information om ölen och bryggerierna. Dessutom kommer de olika barerna att ha öl från lokala bryggerier.


Bar: Danner pub

Adress: Klostergatan 7

Tid för evenemanget:  15:00-23:45

Kort beskrivning av evenemanget: Kylarna fyllda till bredden med 200-tal ölsorter. Givetvis serveras det god mat även från grundmenyn.

Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Källa: Sveriges Bryggerier

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in