Rekordmånga lägenheter återpubliceras

Av på 6 september, 2020

Nu börjar semestrarna ta slut och bostadsmarknaden får ny fart efter en sommar med ovanligt mycket aktivitet. Just nu ökar utbudet och nya siffror från bostadssajten Booli visar att drygt 15% av lägenheterna till salu i Stockholm har varit ute till försäljning tidigare.

Bostadssajten Booli har tittat på hur stor andel av bostadsannonserna till salu som är återpublicerade i augusti åren 2015 till och med 2020. Statistiken visar att det aldrig i augusti varit så många lägenhetsannonser till salu som tidigare varit publicerade men inte blivit sålda.

– Vi har ett ganska högt utbud av lägenheter till salu, men den uppmärksamme känner nog igen många av annonserna från i våras. Bostadsmarknaden under våren präglades till en början av stor osäkerhet och många av de som inte fick de pris de ville ha tar nu chansen att försöka sälja under hösten istället, säger Josephine Linghammar, pressansvarig på Booli.

Januari och augusti är de två månaderna som brukar ha högst andel återpublicerade objekt. För augusti månad uppmätts rekordnivåer för lägenheter i Riket, Stockholms kommun, Göteborgs kommun och Malmö kommun samt för villor i Göteborgs kommun.

För villor i Riket, Stockholms kommun och Malmö kommun är det istället färre än vanligt som återpubliceras.

– Det var ovanligt få villor ute till salu under våren vilket såklart påverkar hur många som nu återpubliceras. Det fortsatta utbudet för villor ser också ut att ligga på låga nivåer under början av hösten, säger Josephine Linghammar.

Andelen återpublicerade annonser i augusti 2020

Område Lägenheter Villor
Göteborgs kommun 16,5 % 13,0 %
Malmö kommun 12,4 % 6,3 %
Stockholms kommun 15,9 % 13,0 %
Sverige 14,2 % 9,4 %

– Många drar sig för att sänka priset på sin bostad, det handlar ju om så pass mycket pengar. Så istället för att sänka priset väljer många att ta bort annonsen från marknaden en tid och prova på nytt senare – vilket vi ser resultatet av nu, säger Josephine Linghammar.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Booli

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in