Rekordmånga vill bygga i norra Örebro län

Av på 23 mars, 2021
Många vill bygga i norra Örebro län. Ansökningarna har ökat med 17%.

Det är många i Hällefors, Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg som vill bygga. Antalet bygglovsansökningar i de fyra kommunerna ökade med 17 procent under de första tre månaderna jämfört med samma period förra året.

När våren närmar sig brukar bygglovsansökningarna öka. Då är det bland annat garage, förråd och tillbyggnader av bostadshus som invånarna vill bygga. Hittills i år har ansökningarna ökat med 17 procent jämfört med samma period förra året.

 – Det är jätteroligt att många vill bygga. Det brukar vara många bygglovsansökningar den här tiden på året, men i år har det varit rekordmånga. En anledning skulle kunna vara att många planerar att semestra hemma, säger Isabella Lohse, enhetschef för stadsbyggnadskontoret på Samhällsbyggnad Bergslagen.

Den stora ökningen kan innebära att de normalt korta handläggningstiderna blir lite längre, men samhällsbyggnadsförvaltningen hoppas kunna ge besked i tid för att invånarna ska kunna komma igång med sina projekt till semestern.

 – Vi vill tipsa dem som går i byggtankar att gå in på kommunens webbplats och läsa om vad man behöver tänka på och vilka dokument och ritningar som behöver skickas in när man gör en ansökan. Det kan gå snabbare att få ett beslut om ens ansökan har med alla delar från början, säger Isabella.

Länet
Örebronyheter

Källa Lindesbergs Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in