Rekordstort engagemang i Hemlösa katters vecka

By on 20 oktober, 2021
Arkivbild

Under vecka 43 kraftsamlar kattälskare över hela Sverige för att samla in mat till närliggande katthem i sin lokala butik. Bakom initiativet står Mjau som vill uppmärksamma landets över 100 000 hemlösa katter och de katthem som arbetar ideellt för att hjälpa dem.

Engagemanget är större än någonsin med 80 medverkande katthem.

För femte året i rad året arrangeras Hemlösa katters vecka av kattmatsproducenten Mjau. Temaveckans syfte är att belysa Sveriges största djurskyddsproblem: hemlösa katter, och samtidigt samla in mat till de katthem som arbetar ideellt för att rädda dem. I Sverige finns idag över 100 000 hemlösa katter, och deras liv kantas av sjukdomar, olyckor och brist på mat.

I år är engagemanget rekordstor. Under veckan kommer hela 80 katthem medverka för att samla in kattmat till sina organisationer, genom att ställa ut insamlingslådor i sin lokala butik. Den kommande veckan är efterlängtad, då de flesta katthem drivs av ideella krafter och är helt beroende av gåvor och donationer – något som varit svårt att få in under pandemiåret.

– Katthemmen har haft en utmanande tid under pandemin. De arbetar ideellt och får vanligtvis bidrag genom evenemang och andra välgörenhetstillställningar, något som uteblivit under pandemin. Vi hoppas och tror att de stora antalet insamlingslådor som placeras ut under veckan kommer göra skillnad, säger Lisa Müller, Marknadschef på Mjau kattmat.

Sedan förra året har Mjau dessutom krokat arm med Granngården. Butikskedjan har över 100 butiker över hela Sverige, och merparten placerar ut en insamlingslåda. Detta gör att initiativet kan nå fler, och göra ännu större skillnad.

– Hemlösa katter är ett utbrett problem, och katterna finns över hela landet. Därför är vi på Granngården glada att återigen engagera oss i Hemlösa katters vecka och göra det möjligt att placera ut insamlingslådor från norr till söder så att vi tillsammans kan hjälpa ännu fler, säger Camilla Lantz, Nordic Category Manager på Granngården.

Den som vill hitta en närliggande insamlingslåda att skänka kattmat i kan besöka www.mjau.se/kattliv/hemlosa-katter. Där står dessutom vilket katthem som får ta emot maten från respektive låda.

Hemlösa katters vecka pågår under vecka 43 – Hemlösa tassar Karlskoga medverkar.

Sverige
Örebronyheter

Källa Doggy

You must be logged in to post a comment Login