Resa med stil

By on 8 juli, 2022
Bild: Hotels.com

Hälften av svenskarna uppger att de fortfarande kan resa med stil, trots stigande inflationskostnader, enligt Hotels.com. Efter två år av pandemi, som resulterat i färre resor, ser svenskarna fram emot att fortsätta uppfylla sina semesterdrömmar.

Men med den högsta inflationstakten på decennier kan drömsemestern med room-service, fluffiga morgonrockar och massage ligga i riskzonen – men inte för svenskarna. En ny undersökning från Hotels.com® visar att även om svenskarna kommer behöva kompromissa med sina semesterplaner, kommer det inte att hindra dem från att semestra i sommar. 

Stigande levnadskostnader kräver kompromisser

Svenska reseentusiaster är mer än redo för den efterlängtade resecombacken sommaren 2022, men ingen är opåverkad av de stigande levnadskostnaderna. Enligt uppgifter från Hotels.com förutspår 75 procent av svenskarna att de kommer att behöva kompromissa med sina semesterplaner på grund av inflationen. Att resa står dock högt på svenskarnas lista, över en fjärdedel (27 procent) medger att de skulle prioritera att resa framför andra aktiviteter, även om de hade mindre disponibel inkomst.

Även om svenskar inte är villiga att skjuta upp sina resor, är de villiga att kompromissa med ett mer prisvärt hotell (55 procent), följt av att välja en annan avgångs- och/eller ankomsttid (45 procent) eller resa till platser utanför högsäsong (41 procent).

– Längtandet efter att resa har byggts upp under de senaste åren, så det kommer inte som någon överraskning att människor inte är villiga att offra sina sommarplaner. Du kan fortfarande åka på en magisk semester, utan en enorm budget. Vi upptäckte att svenskarna kan tänka sig att kompromissa med saker som att åka buss eller tåg istället för att flyga (30 procent), för att ta sig iväg på sin drömresa och på Hotels.com kan vi matcha dig med din perfekta plats, oavsett hur den ser ut, säger Emma Tagg, talesperson för Hotels.com.

Resa till varje pris

Trots stigande levnadskostnader kan sommaren 2022 vara sommaren av revanschresor. Med enbart några få kompromisser kan resenärer åka på resor de drömt om det senaste två åren. Faktum är att nästan hälften av svenskarna (46 procent) fortfarande tycker att de kan resa med stil, även med en mindre budget – havsutsikt från rummet, chokladpraliner på kudden och minibar finns fortfarande på agendan.

För de flesta svenskar är resans längd viktigare än lyx, då en klar majoritet (70 procent) föredrar en längre vistelse och ett mer prisvärt hotell, medan 21 procent uppger att de hellre vill satsa på boendet och stanna en kortare tid.  

Nöje | Sverige
Örebronyheter

Källa Hotels.com

You must be logged in to post a comment Login