Resa på höstlovet? Hämta nytt vaccinationsbevis om giltighetstiden har gått ut

Av på 27 september, 2021
Ett vaccinationsbevis visar om du är vaccinerad mot covid-19 och det underlättar resan till andra länder inom Europa.

Den 1 juli öppnade tjänsten Covidbevis.se och redan efter en vecka hade en miljon vaccinationsbevis hämtats ut. I skrivande stund har fler än 4 miljoner vaccinationsbevis utfärdats. Inför höstlovet vill E-hälsomyndigheten påminna om att det kan vara dags att förnya ditt vaccinationsbevis.

Giltighetstiden för vaccinationsbeviset är 90 dagar. På ditt vaccinationsbevis står sista giltighetsdatum, ”Valid until/Giltig till”, nästan högst upp på beviset.

Hur ska jag göra om jag ska resa inom kort?

Om giltighetstiden på ditt bevis är på väg att gå ut och du till exempel ska resa på höstlov i Europa, så behöver du hämta ett nytt bevis på www.covidbevis.se

Du loggar in med din e-legitimation och hämtar beviset på ett par minuter.

Giltighetstiden förlängs för vaccinationsbevis

Från och med den 1 oktober så förlängs giltighetstiden på vaccinationsbevisen till 180 dagar.

Observera att detta gäller vaccinationsbevis som hämtas ut från och med den 1 oktober till och med den 31 december 2021.

Om du har hämtat ut ditt bevis under perioden 1 juli-30 september så är giltighetstiden 90 dagar och du behöver hämta ut ett nytt bevis när 90 dagar har gått, om du ska resa i Europa. Giltighetstiden på bevisen uppdateras inte automatiskt.

Du behöver inte hämta ut ett nytt vaccinationsbevis om du inte ska resa

Om du inte ska resa inom kort, så behöver du inte hämta ut ett nytt bevis. Det går bra att vänta till dess det är dags för dig att resa nästa gång.

Hälsa | Sverige
Örebronyheter

Källa eHälsomyndigheten
Så läser du ditt vaccinationsbevis – https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/bevis-pa-vaccination-for-att-resa/sa-laser-du-ditt-vaccinationsbevis/
Om du saknar e-legitimation så kan du läsa mer här – https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis/du-som-inte-anvander-e-legitimation-eller-saknar-folkbokforingsadress/

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in