Resandet i världen efter Covid-19

Av på 14 april, 2021

Att vi alla befinner oss mitt i en pågående coronapandemi har såklart inte undgått någon. En av alla de saker som så många går och längtar efter när Covid-19 till slut äntligen har blåst över är att kunna få börja resa igen.

Resandet är annars ett stort och brinnande intresse som hundratusentals svenskar har. Detta kan gälla allt från att resa till den egna sommarstugan ute på landet till att göra den där årliga semesterresan till Gran Canaria eller varför inte härliga weekendresor till någon av Europas pulserande storstäder, för att enbart nämna några få exempel.

Redan när det börjades prata om att ett vaccin mot Covid-19 äntligen var på väg så sköt sommarens bokningar i höjden hos arrangörer som exempelvis TUI och Ving. Så att vi nu är många som är redo att packa resväskan för att få chansen att återigen boka billiga resor till underbara resmål världen över är det ingen tvekan om.

Att resandet kommer att se annorlunda ut efter Covid-19 står också klart, men hur kommer då detta att kunna se ut?

Researrangörer och flygbolag kommer att ha tuffare permanenta krav för att resenärer ska kunna hålla avstånd till varandra och för att minska risken för smittspridning, hur detta görs kommer att vara upp till varje enskilt företag.

Det är även troligt att många länder kommer att införa ett coronapass där man som resenär enbart kan få besöka landet om man även har blivit vaccinerad mot Covid-19.

När det gäller varje enskild resenärs resvanor och önskemål så kommer dessa för många också att kunna se annorlunda ut. Städerna kommer att få färre besökare än vanligt och där allt fler väljer att semestra på hemmaplan och på ett sätt där man på ett naturligt vis kan hålla ett tryggt och säkert avstånd till andra människor.

Semester i Sverige-rekordår 2020

Att hyra stugor, tälta eller att göra andra typer av aktivitetsresor i skog och mark är något som redan har ökat och som troligtvis enbart kommer att fortsätta att öka under 2021 och framåt. Fjällvandring, camping, forsränning och stuguthyrning är bara några exempel på typ av aktiviteter och boenden som vi svenskar har fått upp ögonen för på allvar.

Sommaren 2020 såg ett rekordår av resor inom landet på grund av Covid-19. Det är troligt att sommaren 2021 kan slå rekordet från det föregående året då många verkligen har fått mersmak av att uppleva allt det fantastiska som Sverige har att erbjuda oss alla.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Heymedia

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in