Resenärer återvänder – FlixBus och FlixTrains bokningar ökar efter avveckling av coronarestriktionerna

By on 21 februari, 2022
Arkivbild

I samband med upphörandet av pandemirestriktionerna kan bussbolaget FlixBus se en ökning i biljettförsäljningen, ökningen skedde redan dagarna efter det att regeringen meddelat att restriktionerna upphört. Sedan dess har resenärerna sakta börjat att återvända.

– Både i Danmark och Sverige har vi noterat en ökad biljettförsäljning. Vi ser detta som ett tecken på att samhället börjar att återgå till det normala och att våra kunder börjar resa igen, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus Norden.

Jämfört med föregående år är bokningsläget på FlixBus betydligt högre. Bolaget kan konstatera att biljettförsäljningen under årets sportlov ser bra ut och att biljettförsäljningen har ökat för både FlixBus och nystartade FlixTrain. FlixBus tror att det positiva bokningsläget kommer att hålla i sig och att passagerarantalet kommer att öka allt eftersom samhället återhämtar sig efter pandemin.

– Under pandemin var vi tvungna att skala ner nätverket och antalet destinationer. Vi har på senare tid fått förfrågningar om vi kommer att börja köra till destinationer som pausats under pandemin och om vi kommer att öka antalet avgångar. Svaret är ja; vi planerar att öppna upp och utöka vårt nätverk allt eftersom. Det kommer dock ta tid innan vi kör som tidigare men fortsätter passagerarantalet att öka så kommer vi kunna utöka vårt buss och tågnätverk, avslutar Kajsa Ekelund.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa Flixbus

You must be logged in to post a comment Login