Resmål som är mer Irland än Irland

By on 11 mars, 2023
Bild: Hotels.com

Resmål som är mer Irland än Irland, Hotels.com avslöjar var resenärer väljer att fira St Patrick’s Day i år. Den 17:e mars markerar ett viktigt datum i kalendern: St Patrick’s Day, dagen då floder bokstavligt talat blir gröna och parader marscherar genom gator överfyllda av fyrklöver.

Numera firas denna irländska tillställning runt hela världen, och det har blivit en ursäkt för människor att resa bort och hitta den perfekta platsen för att fira St. Patricks Day.

För svenskar som är ute efter att fira som mest, är det internationella platser som stoltserar bland topp 10. Data från Hotels.com® visar att Rom har klättrat från den 12:e till den 5:e mest sökta destinationen över St Patrick’s Day, vilket gör att den till och med rankas högre än Dublin.

Barcelona har även gjort entré för första gången i topp 10, efter förra årets placering på 17:e plats*. Staden som sticker ut mest jämfört med resten av året är dock New York gjort som hoppar från en 22:e plats till 10:e**.

Trots att 60% av svenskarnas topp 10 destinationer över St Patrick’s Day är internationella, förblir Stockholm, överlägset, den populäraste staden för svenskarna att fira i. London har klättrat till en 3:e plats och puttar därmed ner Åre till en 12:e plats.

En talesperson för Hotels.com, uttryckte:

“Alla vet att Irland anordnar sitt St. Patrick’s Day firande som ingen annan. Däremot har många platser anslutit sig till festligheterna de senaste åren. Med gatuparader, hotell med irländskt tema och en uppsjö av städer med temat ”grönt”, finns det mängder av platser att besöka. Oavsett hur din perfekta plats för St. Patrick’s Day ser ut, kan Hotels.com hitta den åt dig”.

Tittar man istället på globala sökningar kan man se vart människor från hela världen samlas för att fira St Patrick’s Day, och kanske ge en ledtråd om nya resmål?

De högst rankade destinationerna är Las Vegas, London, Tokyo, New York, och Paris, samtidigt som Dublin sjönk från 13:e till 17:e plats i år***. Intresset för Tokyo ökade enormt, staden klättrade hela 53 platser. Även om Japans öppning efter pandemin ligger till grund för detta stora kliv, är Tokyo en solklar vinnare för St Patrick’s Day.

Därför har Hotels.com satt ihop en lista med festliga hotell runt om i världen med irländskt tema för det ultimata St Patrick’s Day firandet.

….

New York New York Hotel and Casino, Las Vegas, USA

Detta hotell i Las Vegas har ett stort utbud av restauranger och barer, men under St Patrick’s Day är puben ‘Nine Fine Irishmen’ ett måste att besöka. Puben var ursprungligen byggd på Irland och fraktades sedan över till Las Vegas. Gäster som besöker puben kan uppleva den irländska kulturen till fullo, samtidigt som man är i festandets huvudstad!

….

Wilde Aparthotels by Staycity Covent Garden, London, England

Om du funderar på att resa någonstans där du blir ett med den irländska kulturen, är Wilde Aparthotels helt rätt för dig. Hotellet är inspirerat av den irländska författaren, Oscar Wilde, och den kreativitet och stil han uttryckte. Med konst, dekorationer och inredning av irländsk stil, kommer en vistelse göra vilken gäst som helst inspirerad till att fira St. Patrick’s Day!

….

Sequence Miyashita Park, Tokyo, Japan

I Tokyo firas St. Patrick’s Day för fullt hela dagen. Inled dagen med att prova på olika irländska maträtter och lyssna på traditionell folkmusik för att känna in den irländska högtiden. Rör dig sedan vidare till paraden som endast är gångavstånd från det läckra hotellet Sequence Miyashita Park. Från området Shibuya där hotellet är beläget, kan resenärer enkelt ta sig an hela St Patrick’s Day firandet!

….

Fitzpatrick Grand Central, New York City, USA

New York är känt för sin storslagna St Patrick’s Day parad, och den bästa platsen att uppleva den på är från Fitzpatrick Hotel. Vid paradens startpunkt ligger hotellets bar ‘Wheeltapper’, där man kan koppla av i väntan på att firandet ska dra igång. Tidigare år har hotellet maximerat sina satsningar inför högtiden, då de styrt upp cocktailkurser med irländskt tema. Frågan är vilka arrangemang som kan förväntas från dem i år?

….

Dream Castle Hotel, Magny-le-Hongre, Frankrike

För de som vill få ut så mycket som möjligt av St Patrick’s Day och besöka en plats som är anpassad för hela familjen, är Dream Castle Hotell perfekt. Inte nog med att hotellet förmedlar känslan av att bo på ett slott, så har de dessutom regelbunden transport till Disneyland. Tidigare år har Disneyland anordnat tillställningar med traditionell irländsk sång, dans och inte minst gjort om slottet i grön färg. Detta är den bästa vistelsen för en magisk St. Patrick’s Day!

Nöje | Världen
Örebronyheter

Källa: Hotels.com

*Svenska sökningar på Hotels.com från 01.08.22 – 31.01.23 vs 01.08.21 – 31.01.22, för incheckningar mellan 17.03.23 – 19.03.23 och 17.03.22 – 19.03.22

**Svenska sökningar på Hotels.com från 01.08.22 – 31.01.23 för incheckningar mellan 17.03.23 – 19.03.23 vs sökningar från 01.08.22 – 31.01.23 men utan specifika incheckningsdatum, dvs resten av året.

***Globala sökningar på Hotels.com från 01.08.22 – 31.01.23 vs 01.08.21 – 31.01.22, för incheckningar mellan 17.03.23 – 19.03.23 och 17.03.22 – 19.03.22

You must be logged in to post a comment Login