Restaurang ökade avhämtning med 700 procent

Av på 8 mars, 2021

Under den rådande pandemin har restauranger lidit hårt i takt med att restriktionerna har skärpts. Restaurangen Kina Muren i Örebro tog ett snabbt beslut under förra året att vässa sin digitala försäljning genom att optimera avhämtning av mat – ett beslut som gjorde att restaurangens intäkt från avhämtning av mat ökade med mer än 700 procent.

Redan innan pandemin var ett faktum såg foodora att behovet ökade av hemleveranser. Ett behov som accelererade och ser ut att fortsätta öka, enligt foodoras marknadsanalyser av den svenska marknaden. Det stora intresset för att samarbeta med foodora från restauranger och butiker är fortsatt solid.

Bara under 2020 har över 3000 partners anslutit sig till handelsplatsen, alltifrån snabbmatsrestauranger, finkrogar till teknikbutiker. Under årets två första månader har foodora tagit emot upp mot 1000 intresseanmälningar från restauranger och butiker runt om i hela Sverige.

– Det känns verkligen så bra att vi tog ett snabbt beslut att genomföra åtgärderna och anpassa menyn mer för take away, för att kunna presentera bra asiatiska smaker ända från kök fram till dörr. Vår kontakt på foodora har varit ett enormt stöd för oss med allt från marknadsföring till optimering av menyer under den här perioden, säger Pontus Zhu och fortsätter;

– Att att kunna öka vår take away med nästan 700% är helt otrolig och oerhört viktigt då vi idag vänder och vrider på varenda slant för att ta oss genom pandemin. Det känns också fint och tacksamt att foodora är snabbfotade och handlingskraftiga, som exempelvis deras akutåtgärd med att införa fria hemleveranser när restriktionerna skärptes 1 mars, sånt betyder mycket just nu, avslutar Pontus Zhu, Kina Muren i Örebro.

– foodora är ett bolag som kan göra skillnad för många just nu, det är Kina Muren ett kvitto på. Ett betyg som värmer min entreprenörssjäl. Min högsta ambition och vilja är att foodora ska vara ett bolag som stöttar samhället, är pionjärer inom olika områden för att leda utvecklingen framåt, säger Hans Skruvfors, koncernchef och vd foodora Sverige.

Ekonomi | Lokat
Örebronyheter

Källa: foodora

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in