RFSU håller Metoo-konferens mot sexuella trakasserier i skolan i Örebro

Av på 30 april, 2019

Vad innebär egentligen den nya sexualbrottslagstiftningen? Och hur kan man konkret arbeta med frågor om normer och ömsesidighet i sexualundervisningen? Den 2 maj bjuder RFSU Örebro in till konferensen ”Sex på schemat”, en skolkonferens med fokus på konkreta metoder för att gå vidare efter Metoo.

Efter Metoo delade Skolverket ut sammanlagt 20 miljoner kronor till olika organisationer för att ge skolpersonal ökade kunskaper om hur man kan förebygga sexuella trakasserier i skolan.

En av de organisationer som fått ta del av pengarna är RFSU, Riksförbundet för sexuell upplysning, och en del av pengarna har använts för att under våren anordna tre konferenser på tre olika orter på tema ömsesidighet och samtycke. Sist ut är Örebro.

– Vi vill att skolpersonalen ska få tips på hur de kan integrera frågor som ömsesidighet och samspel i sexualundervisningen och intresset för alla våra tre konferenser har varit jättestort. I Örebro har vi lockat en bred målgrupp och både lärare, personal inom elevhälsan, specialpedagoger och rektorer har anmält sig till konferensen, säger Anette Grander, projektledare på RFSU.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in