Rights matter – konst som tar ställning för mänskliga rättigheter

Av på 5 juli, 2020

Nu lanserar föreningen My Human Rights tillsammans med illustratören Kari Modén det nya konstkonceptet “Rights matter”. Konst som förmedlar mänskliga rättigheter.

”Mänskliga rättigheter är universella. Det är bakgrunden till att jag och My Human Rights skapat konstkonceptet ”Rights matter”, säger Kari Modén, illustratör med världen som arbetsfält. ”Rights matter” är en serie motiv med starka, visuella budskap som kan förstås oavsett språk eller kulturell bakgrund”.

”När rättigheter visualiseras och får form blir de tillgängliga. Design kan få människor att våga visa vad de tror på”, säger Emma Wistrand, initiativtagare till My Human Rights. ”Det har vi sett i arbetet med våra utbildningsmaterial där designen är en grundbult och en framgångsfaktor. Att få skapa detta konstkoncept tillsammans med Kari Modén är en ett privilegium, hon är en fantastisk illustratör”, avslutar Emma.

Första motivet i serien, ”In memory” förmedlar alla människors lika värde och kampen mot förtryck, våld och strukturell diskriminering. Under sensommaren och hösten kommer ytterligare motiv på samma tema.

Motiven i konceptet ”Rights matter” är signerade och tryckta på konstpapper i en upplaga om 30 exemplar. 30% av försäljningspriset går till föreningen My Human Rights arbete med att sprida kunskap om FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheter, Kvinnokonventionen och Barnkonventionen över världen.

Regionalt
Örebronyheter

Källa My Human Rights
”Rights matter” säljs via www.myhumanrights.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in