Riksgymnasiet för döva firar 50 år

By on 9 november, 2017

I år har Riksgymnasiet erbjudit utbildning för döva elever i 50 år, den 10 november bjuds elever och personal in till Hjalmar Bergmanteatern för att fira jubileet. Riksgymnasiet finns på Örebros kommunala gymnasieskolor.

1967 bildades Riksgymnasiet för döva. Det innebär att Riksgymnasiet i år har erbjudit utbildning för döva elever i 50 år. Den 10 november 2017 arrangerar Riksgymnasiet ett 50-årsjubileum på Hjalmar Bergmanteatern för elever och personal. Showen framförs på teckenspråk och tolkas till talad svenska.

Program
Särskilt inbjudna gäster är bland andra landshövding Maria Larsson.

Om Riksgymnasiet i Örebro
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade är Sveriges enda riksgymnasium för elever med dövhet och hörselnedsättning. Här går även elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning och grav eller generell språkstörning.

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade är en sammanslagning av Riksgymnasiet för döva, som bildades 1967 och Riksgymnasiet för hörselskadade, som bildades 1984.

Riksgymnasiet finns Örebros kommunala gymnasieskolor: Kvinnerstagymnasiet, Rudbecksgymnasiet, Tullängsgymnasiet och Virginska gymnasiet.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login