Rikstäckande insats från MAX med hjärtstartare

By on 12 juli, 2018
Hjärtstartarna är placerade i kassalinjen för att vara tillgängliga för både personal och gäster

Från och med mitten av juli kommer samtliga MAX restauranger i Sverige och Norge ha hjärtstartare i serveringen, flera medarbetare på restaurangerna har fått utbildning i hur maskinen används samt hjärt- och lungräddningsdemonstration.

– Som rikstäckande restaurangkedja har vi på MAX ett stort ansvar. Inte bara gentemot våra gäster utan också våra medarbetare. Genom att installera hjärtstartare och utbilda medarbetare är vi bättre rustade att hjälpa till vid nödlägen, säger Charlotte Zetterlund, personalchef på MAX Burgers.

Hjärtstartarna som finns på ca 120 restauranger runt om i Sverige* och Norge kommer sitta vid kassalinjen så att de blir lätt åtkomliga för både gäster och personal. Tillgängligheten och synligheten är viktig för att hjärtstartaren ska kunna utnyttjas vid behov. Maskinen kräver inte utbildning för att använda, utan är självinstruerande.

Som restaurangchef känner jag verkligen ett stort ansvar för både gäster och medarbetare. Med utbildning i hjärt- och lungräddning och genomgång av hur hjärtstartaren används så har vi på restaurangen bra kunskap om hur vi ska agera i nödläge, berättar Kerstin Engström som är Restaurangchef på MAX Hemlingby i Gävle.

I MAX interna utbildning JSL (Jag Som Ledare) ingår även en mer omfattande utbildning i hjärt- och lungräddning. Utbildningen JSL utförs i samband med att man som medarbetare vill utvecklas inom MAX och ta en ledande roll på någon av restaurangerna. 

Regionalt
Örebronyheter

*Hjärtstartarna har inte installerats på MAX restauranger på Liseberg, Arlanda eller Landvetter. 

You must be logged in to post a comment Login