Roberto Eid Forest blir lokalpolisområdeschef i Hallsberg

Av på 11 maj, 2021

Efter några månader som tillförordnad lokalpolisområdeschef är det nu klart att Roberto Eid Forest får fast tjänst.

Robertos karriär som polis sträcker sig 20 år tillbaks. Under dessa år har han hunnit med en rad olika uppdrag, bland annat som utryckningspolis, hundförare och yttre befäl. Han har även jobbat som gruppchef inom yttre- och inre verksamhet och svarade som tillförordnad lokalpolisområdeschef i Örebro under en period. I februari tillträdde Roberto som tillförordnad lokalpolisområdeschef i Hallsberg, och nu står det klart att han blir kvar i den rollen.

– Jag känner mig oerhört hedrad och glad över möjligheten till att få fortsätta resan här i Hallsberg. Jag trivs väldigt bra här, mycket på grund av kollegorna. Det finns en stor portion av engagemang och vilja i att hjälpa varandra.

Problembild kring narkotika

Efter Robertos första tid i Hallsberg ser han flera utvecklingsområden som kommer att bli viktiga för lokalpolisområdet:

– Vi kommer i ett första skede se över utredningsverksamheten och försöka ge bättre förutsättningar i att nå våra utredningsmål. På längre sikt ska vi även öka förmågan att jobba mer brottsförebyggande med stöd av både intern och extern samverkan.

På frågan kring vilka utmaningar lokalpolisområdet har lyfter Roberto särskilt problembilden kring narkotika.

– Efter vår insats i höstas mot narkotikahandeln i Kumla klarnade bilden över situationen. Vi har en utveckling med grov brottslighet kopplat till narkotika som är en negativ spiral som vi jobbar för att bryta. 

Lokalpolisområdets utveckling framåt

Roberto beskriver hur han ser på lokalpolisområdets utveckling framöver.

– Vi ska ha en balanserad verksamhet med en tydlig inriktning mot våra övergripande mål med en förmåga att snabbt kunna ställa om vid behov. Jag hoppas också att medborgarna upplever och ser vår närvaro och att vi kan genomföra kvalitativa insatser mot de personer som påverkar lokalsamhället allra mest.

Länet
Örebronyheter

Källa: Polisen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in