Rotary ger stöd till barnföreställningar

By on 10 maj, 2023
Marie Wallberg och Karin Blomqvist (Lindesbergs Riksteaterförening) tar emot bidraget från Dan Johansson (Lindesbergs Rotaryklubb).
Bild via LindeKultur

Rotary ger Lindesbergs Riksteaterförening stöd till barnföreställningar, där man ger ett ekonomiskt stöd på 10.000 kronor till två föreställningar för barn som kommer att ges tisdag 13 juni i Råsshallen (Guldsmedshyttan) respektive på Hagaberg (Lindesberg).

Det är Cirkus Trix i Västerås som svarar för föreställningarna där det även ingår lite prova på-aktiviteter.

Genom att blanda cirkusdisipliner, humor, rörelse, musikskapande och berättande vill Cirkus Trix hitta en stark scennärvaro och ett kvalitativt uttryck som kommunicerar till hela människan:

”Vår historia har gett oss en praktisk syn på kreativitet och kultur som skiljer sig från många andra utövare. Vi frångår gärna utövare-betraktare-perspektivet och fokuserar istället på deltagarkultur. Publiken och artisterna skapar tillsammans rummet för det konstnärliga uttrycket. Vi vill med våra föreställningar och pedagogiska projekt sprida livsglädje och aktivt jobba för ett mångkulturellt, hållbart och roligare samhälle.”.

Ekonomi/Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login