Roxette går med i TikTok

Av på 1 december, 2021

Nu meddelar TikTok att ännu en legendarisk svensk artist går med i TikTok. Det är inga mindre än Roxette, representerat av Per Gessle som på Roxette-kontot kommer att dela exklusivt innehåll och berättelser. Roxette är den senaste globala artisten från Sverige som kliver in på plattformen efter ABBAs uppskattade entré i somras.

Den svenska popduon Roxette bildades 1986 och bestod av artisterna Marie Fredriksson och Per Gessle. Duon har sålt över 80 miljoner album världen över och har haft fyra singelettor på Billboardlistan i USA. All musik från Roxette finns tillgänglig att använda i innehåll på plattformen, vilket har uppskattats av användare från hela världen Låten ”It Must Have Been Love” har hittills använts i över 220 000 TikTok-videos.

– Det känns fantastiskt att Roxettes musik är så populär på TikTok. Många vänder sig till TikTok för att uttrycka sig kreativt och upptäcka nya saker, så jag är så otroligt glad över att Roxette anammats av så många på det här sättet. Känns riktigt kul att själv vara med i communityt nu och kunna sprida Roxettes historia och musik till fler musikälskare, säger Per Gessle.

På Roxettes TikTok-konto kommer Per Gessle bland annat dela exklusivt videomaterial, gräva både i den enorma låtskatten och i arkivet för scenkläder och annan kuriosa. Användare runt hela världen kommer att kunna ta del av historier och personliga anekdoter som aldrig delats förr.

– Genom att ännu ett legendariskt band går med i TikTok kan vi ge generationsöverskridande musik till fans över hela världen. Det är minst sagt ett kvitto på att musikvärlden förstått hur man genom TikTok kan nå ut till både gamla och nya målgrupper med sin musik, säger Farhad Zand, Head of Music Operations på TikTok.

Kultur
Örebronyheter

Källa: TikTok

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in