Roxys första filmfestival för barn och ungdomar

By on 22 mars, 2023
Bild: Örebro kommun

För första gången arrangerar Bio Roxy en filmfestival för barn och ungdomar, den 24–26 mars erbjuds ett brett filmutbud med 13 filmer från olika delar av världen.

Filmfestivalen sker i samband med Nationell Filmvecka som initierats av Barn- och ungdomsfilmfestivalen Malmö (BUFF).

Målet är att få alla i hela Sverige att se film för ung publik.

– Vi vill lyfta barn- och ungdomsfilm och speciellt filmer där vi får möta flera sätt att se på världen. Vi tycker att det är viktigt att ge barn och unga möjligheten att få ta del av ett bredare filmutbud, säger Lena Lindkvist, programansvarig för barn och unga på Bio Roxy.

Filmfestivalen sker i samband med Nationell Filmvecka som initierats av Barn- och ungdomsfilmfestivalen Malmö (BUFF). Många av filmerna som visas på Roxy är från BUFF:s egen distribution, där barn och ungdomar varit delaktiga i urvalet av filmer.

– Filmerna berättas ur barns och ungdomars perspektiv. Det är filmer man kan känna igen sig i, eller filmer som skapar förståelse för något som är långt ifrån den egna vardagen, säger Lena Lindkvist.

Totalt 13 filmer och 18 filmvisningar erbjuds i helgen på Roxy. Bioaktuella Exodus inleds med en videohälsning från regissören Abbe Hassan fredag 24 mars.

Det blir även förhandsvisning av Colombias Oscarsbidrag The Kings of the World på lördagskvällen 25 mars.

För den yngsta publiken erbjuds kortfilmspaket.

Biljettpriset till de flesta filmerna är 20 kr, Exodus har ungdomspriset 50 kr och The Kings of the World 50 kr.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login