Royal Caribbeans nya fartyg – ett av de största i världen

By on 12 oktober, 2019

Royal Caribbean (RCL) kommer att bygga ett av världens största och mest innovativa kryssningsfartyg. Det presenterades igår under en global konferens för kryssningsbranschen. Skeppet, som får namnet Wonder of the Seas, kommer att vara utrustat med innovativ teknik och de mest spektakulära upplevelserna och restaurangerna som någonsin upplevts på ett kryssningsfartyg. 

Spänningen var stor när Royal Caribbeans VD Michael Bayley igår, under en global konferens för kryssningsbranschen i Shanghai, avslöjade hemmahamnen och namnet på det femte skeppet i Royal Caribbeans Oasis-Class. Namnet på fartyget, som sjösätts 2021, blir Wonder of the Seas och kommer att segla ut från Shanghai i Kina.

– Royal Caribbean är känt för sin innovation. Vi utmanar gränserna för vad som är möjligt och Wonder of the Seas kommer att bli ett av Royal Caribbeans mest spännande kapitel i historien, säger Michael Bayley. 

Samtidigt sänktes även fartygets köl på plats på varvet Chantiers de l’Atlantique i Saint-Nazaire i Frankrike. Under en ceremoni där lyftes det 970 ton tunga blocket med hjälp av en 1400 ton kran.

– RCL har varit marknadsledande på den växande kryssningsindustrin i Kina i över 10 år. Allt fler européer väljer också att åka på kryssningar i Asien och inte bara i Karibien och Medelhavet, säger Gier Kronbæck, nordisk chef för Royal Caribbean. 

Wonder of the Seas blir det femte skeppet i Oasis-klassen, klassen med världens största kryssningsfartyg. Skeppet lanseras med den allra senaste tekniken, ett stort urval av spännande, underhållning och restauranger och med upplevelser som håller hög nivå.

Händelserikt år för Royal Caribbean
Royal Caribbean har lanserat en rad större nyheter den senaste månaden. Nästa år sjösätts skeppet Odyssey of the Seas i Quantum Ultra-klassen. Även Celebrity Apex, som är ett systerskepp till The Edge, sjösätts under 2020 med en prislapp på närmare 10 miljarder svenska kronor. Dessutom totalrenoveras tio skepp över en period på fyra år med en budget på 1 miljard dollar – eller runt 10 miljarder svenska kronor.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login