Royal Republic spelar på Frimis i Örebro

Av på 8 april, 2022

Idag fredag är det svensk turnépremiär i Jönköping för Royal Republic, och imorgon lördag den 9 april spelar bandet på Frimis i Örebro.

Sedan genombrottet 2010 med albumet ”We Are The Royal” har Royal Republic byggt upp en en stor publik utomlands, framför allt i Tyskland. Men trots att de är en framgångsrik musikexport, så har det varit med blygsamt med den mediala uppmärksamheten på hemmaplan. Något det ska bli ändring på nu.

För nu tar Royal Republic ett nytt grepp om Sverige. I höstas spelade de, som enda rockband, på Climate Live i Stockholm. I december stod de på scen på Royal Rock Fest på Avicii Arena/Annexet i Sthlm respektive Göransson Arena i Sandviken. Även band som The Hives, The Hellacopters, Graveyard och Thundermother medverkade.

Något som skiljer Royal Republic från de flesta rockband är att samtliga bandmedlemmar har studerat vid Musikhögskolan (i Malmö). Detta var något som de helst inte pratade om i början av sin karriär, eftersom det inte ansågs rock’n’roll nog. I dag är det snarare något som bandet är stolta över.

Royal Republic är ett band som ska ses live. Energiskt, svettigt, kaxigt. Rock’n’roll blandat med garagepunk och hårdare rock i en snygg förpackning. De är även framgångsrika på de digitala musikplattformarna. Bandet har nästan 800.000 lyssnare i månaden på Spotify. Deras låtar har strömmats miljontals gånger. En av genombrottssinglarna ”Tommy-Gun” har exempelvis över 23 miljoner idag.

Imorgon lördag 9 april 2022 kommer Royal Republic till Örebro för en konsert på Frimis.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Clap Your Hands

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in