Rullskidslandslaget rullar igång världscupsäsongen 2018

By on 9 juli, 2018

Efter ett rekord-VM på hemmaplan i Sollefteå med över 20 vunna medaljer, flera delsegrar och totalseger i världscupen under sommaren 2017 så är rullskidlandslaget taggat för att dra igång världscupsäsongen sommaren 2018 och att sikta in sig på VM i Madona, Lettland, sommaren 2019.

Laget kommer under sommaren ledas av mångårige förbundskaptenen Johan Ericson i samarbete med olika ledarkonstellationer vid respektive världscupevenemang. Antalet aktiva till de olika tävlingarna kommer vara omkring 10 stycken.

Tävlingsdatumen i världscupen sommaren 2018 är:
13–15 juli Torsby, Sverige (minitour)
20–22 juli Madona, Lettland (för-VM)
31 aug–2 sept Khanty-Mansijsk, Ryssland
13–16 sept Trento/Val di Fiemme, Italien (mintour)
På sponsringsfronten fortsätter Craft att leverera kläderna till rullskidlandslaget, ett nytt tvåårsavtal har precis skrivits. Även Elpex, Swerob, Folksam och Bliz fortsätter som partners till laget de kommande två åren och IPUR AB fortsätter som partner i ett år.

Ny partner till laget blir värmepumpstillverkaren Thermia som härmed blir samarbetspartner både till rullskidlandslaget och till längdlandslaget, avtalet är skrivet på ett år med option till förlängning.

– För Thermia blir detta ett spännande samarbete, säger Lars Gyllander, vd Thermia. Rullskidslandslaget är ett mycket framgångsrikt landslag i Svenska Skidförbundets verksamhet och vi hoppas att vi tillsammans kan utnyttja våra starka sidor på bästa sätt, Thermia kommer genom detta bli än mer synliga ihop med svensk längdskidåkning, fortsätter Lars Gyllander.

– Det känns otroligt stimulerande att inleda detta samarbete med Thermia, säger Ludvig Remb, tävlingskoordinator längd och rullskidor på Svenska Skidförbundet. Alla behöver värme, även rullskidåkarna, så vi vill gärna vara med och lyfta fram Thermias högkvalitativa produkter, fortsätter Remb.

Den nationella rullskidsäsongen mjukstartade den gångna helgen med världscuputtagning i värmländska Sunne och kommande helg blir det ordentlig premiär när SM går av stapeln i Helsingborg 6–7 juli. Tävlingarna direktsänds i SVT och är även uttagningsgrundande till världscupen.

Sport | Rullskidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login