Ruttet djurfoder dumpat i kommunen igen

Av på 20 september, 2021
Så här såg det ut i juni utanför kommunhuset när höbalarna dumpades.

Ruttet djurfoder hittades i helgen dumpat på flera platser i kommunen, händelserna är polisanmälda. Liknande händelser har inträffat tidigare och polisen får nu utreda sambandet.

Under helgen har någon eller några valt att dumpa ruttet hö på olika platser i Lindesbergs kommun. Händelserna har rapporterats om i media. Liknande händelser inträffade i somras. Samtliga händelser är polisanmälda och polisen har tagit upp en anmälan om egenmäktigt förfarande.

Någon eller några har valt att visa sitt missnöje över kommunens arbete genom att dumpa ruttet djurfoder på olika platser. Vi förstår att det uppstår mycket frågor om varför det här har skett. Även vi i kommunen försöker förstå hur någon kan välja att utsätta invånare för trafikfara och medarbetare för hot på det här viset, säger Henrik Arenvang, kommundirektör i Lindesbergs kommun.

Nerikes Allehanda har tidigare rapporterat om en enskild person som delvis har tagit på sig händelserna och hänvisat till en tvist om ett skadeståndsärende med Samhällsbyggnad Bergslagen som utfört uppdrag åt Lindesbergs kommun. Lindesbergs kommun och Samhällsbyggnad Bergslagen har överlämnat till polisen att utreda om skadeståndsärendet är kopplat till dumpningen av ruttet djurfoder eller inte.

– Vi har bekräftat att vi har ett sådant ärende, men vi behöver överlämna allt till polisen att utreda och det är inte vår roll att fara med vidare spekulationer. Självklart vill vi vara transparenta och ge svar på varför det här sker. Men det är svårt innan utredningen är klar, säger Ola Westin, förbundschef för Samhällsbyggnad Bergslagen.

Örebro län | Lindesbergs kommun
Örebronyheter

Källa Lindesberg kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in