Rynningeviken populär bland Örebroarna

Av på 1 februari, 2021

Nu när isen lagt sig så att det går att åka skridskor och promenera på isen så är det många Örebroare som passar på att ta sig ner till Rynningeviken för att motionera eller bara få sig en nypa frisk luft.

När Örebronyheter var nere under söndagen så fanns det gott om människor där, men känslan var att alla höll sig till sina sällskap och höll avstånd. Detta är ju inget problem då det finns enormt mycket utrymme. Även parkeringssituationen var under kontroll och enligt ett brandbefäl Örebronyheter talade med så såg allt bra ut även med framkomligheten för dem om något skulle hända.

Rynningeviken erbjuder en hel del och även om värmestugan är stängd på grund av pandemin så finns det både uthyrning av utrustning samt en kiosk på plats under helgerna.

Örebronyheter fick en pratstund med Anders Schreiber som håller i uthyrningen samt sköter plogningen av isen.

Hur har det sett ut de senaste dagarna, har det varit mycket folk här?
– Jag skulle säga att det alltid är mycket folk här när vädret tillåter, förra året fans det ju ingen is så då var jag ganska ensam här. Men nu när de flesta idrottshallar och liknande är ju stängt så det finns ju få tillfällen för spontanidrott och vanlig folkhälsa.

– Det är kanske här och i Ånnaboda, men det här har alltid varit en välbesökt platts och särskilt i år. Del beror det på att förutsättningarna är fantastiska, isen är magisk, vädret är med oss och då vill folk komma ut och röra på sig.

Vad är populärast att hyra?
– När förhållandena är som nu med fin is och ingen vind så är det ett enormt tryck på långfärdsskridskor, folk har verkligen lärt sig att tycka om det och insätt att det är ett bra sätt att röra sig på isen.

– Men för barnfamiljer samt äldre så har sparkarna blivit en supersuccé, sparkarna har också gett en stor inkluderingseffekt där många som har en invandrarbakgrund och som aldrig varit ute på is kanske inte börjar åka skridskor i vuxen ålder men man tycker att det an vara intressant att t sig ut på isen och prova spark så det är jätteroligt att se att alla kan vara med efter sina egna förutsättningar.

Nu finns det ju belysning här, när är den igång?
– Det är onsdag till fredag 16.00 till 20:00.

När har uthyrningen öppet?
– Vi finns här under belysningstiden samt lördag och söndag på dagtid.

Många provade som sagt på att åka långfärdsskridskor och Örebronyheter fick sig en pratstund med Annika Dahlen som precis kom in från en tur.

Var det första gången du åkte långfärdsskridskor?
– Nej det här var andra gången någonsin.

Hur tycker du att det var?
– Jättekul, vi har åkt en timme så det känns lite i benen nu på grund av att man inte har någon teknik. Men det är jätteroligt.

– Det är lättare och roligare än vad man tror och man ramlar inte.

Så passa på att ta er ner till Rynningeviken för en sjön upplevelse på isen.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in