Så åtgärdar du skadorna utan dyra kostnader

Av på 7 juni, 2021

Bilolyckor sker med jämna mellanrum, både små som stora. Det kan vara allt från ett stenskott till att ha råkat missbedöma avståndet och backa in i garagedörren. Första tanken som dyker upp när detta händer är troligtvis: ”Hur mycket kommer det här att kosta?”. Bilhandlaren Kamux delar med sig av sina bästa råd när olyckan sker och varnar för fällorna som kan bli dyra.

Trots att man är en erfaren förare och trygg i trafiken så kan olyckor ske. Även de minsta skadorna kan bli dyra om man inte gjort sin research innan. Därför delar Kamux nu med sig av sina bästa tips när olyckan är framme och guidar oss i hur vi undviker de vanligaste fallgroparna när vi åtgärdar skadorna.

– Att investera i en begagnad bil är ett otroligt smart val för plånboken. Därför vill vi självklart se till att det fortsätter att vara det i längden. Vi kontrollerar alltid bilarna noggrant innan försäljningen. Med hjälp av de här tipsen kan ägarna även se till att de håller sig i fint skick utan att det kostar en förmögenhet, säger Tommi Iiskonmäki, vd Kamux Sverige.

1. Stenskott

Har du någon gång hoppat till ordentligt när vindrutan plötsligt smäller till? Du är inte ensam. Antalet stenskott har nämligen ökat rejält de senaste 20 åren1. Det viktigaste att ha i åtanke när detta händer är att åtgärda stenskottet så snart som möjligt. Detta för att undvika att det fortsätter att spricka och att vindrutan blir svagare. Att byta ut hela rutan blir en dyrare affär än att laga stenskottet direkt. Så skjut inte upp lagningen!

2. Repor på bilen

Att en medtrafikant slår upp sin bildörr på din bil är svårt att undvika. Däremot behöver de ytligaste reporna inte innebära att stora delar behöver bytas ut. Det går nämligen att polera reporna själv om de inte slagit igenom lacken. Genom att med lätt tryck polera området rundar du av de skarpa kanterna och repan blir nästintill osynlig.

3. Feltankning

Att tanka fel kan hända den bäste. Ett misstag många gör när de är osäkra på om de tankat fel eller inte är att snabbt starta bilen. När upptäckten väl sker är den första tanken troligtvis att köra till närmaste verkstad – gör inte det! Det räcker nämligen med att starta motorn för att det felaktiga bränslet ska ta sig in i systemet. Det här förstör snabbt både bränslesystem och eventuellt motorn. Ring istället på bärgare för att få bilen bogserad till verkstaden.

4. Reservdelar

Går inte skadorna att åtgärda kan det vara dags att beställa reservdelar. Detta är något verkstaden ofta beställer åt dig och en kostnad som inte är nödvändig. Undvik mellanhanden och beställ delarna själv. Här kan du ofta be om begagnade delar för att få ned priset. Efter det kan verkstaden montera dem åt dig och du har sparat pengar på att själv köpa in delarna eftersom du undviker kostnaden de tar för detta.

5. Besök hos verkstaden

Bekvämlighet i all ära, men detta har även sitt pris. I samband med ditt besök hos verkstaden erbjuder de sig gärna att fylla på allt från spolarvätska till kylarvätska. Glöm då inte att detta är något du enkelt kan göra själv och billigt kan köpa i butik. Börja med att fråga om det ingår. Är det gratis – vilket det oftast inte är – tacka och ta emot!

Om Kamux

Kamux är en affärskedja, specialiserad på handel med begagnade bilar och relaterade tjänster, som vuxit snabbt. För att kunna ge kunderna den bästa upplevelsen var som helst och när som helst kombinerar Kamux internethandel med ett utbrett butiksnät. Förutom via digitala kanaler är företaget verksamt med 79 butiker i Finland, Sverige och Tyskland, varav 21 butiker i Sverige. Sedan starten har företaget sålt över 300 000 begagnade bilar, varav 60 657 såldes under 2020. Kamux redovisade för år 2020 en omsättning om 724,1miljoner Euro. Omvandlat till heltidsanställningar sysselsatte Kamux i genomsnitt 713 personer under 2020. Företagets aktie är listad på Nasdaq Helsingfors. Läs mer om Kamux Corporation på www.kamux.com (på engelska).

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Kamux

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in