Så blir du miljardär genom att lära av proffsen.

Av på 25 mars, 2013

I den nya boken ”Världens 99 bästa investerare” delar världens bästa investerare med sig av sina erfarenheter och strategier. Boken har skrivits av Magnus Angenfelt, själv framgångsrik förvaltare på Brummer och Partners och topprankad finansanalytiker på Alfred Berg Fondkommission. Det är första gången en så omfattande kartläggning gjorts av världens bästa investerare och deras framgångsrecept.

I ”Världens 99 bästa investerare” listas världens främsta och skickligaste investerare. Minst 25 års erfarenhet med topprestationer har krävts för att kunna kvala in på listan som uthålligt framgångsrik. Boken visar att om en normalbegåvad person följer de 12 punkterna som är gemensamma för samtliga investerare i boken finns det mycket goda förutsättningar att själv lyckas. Det viktigaste är att vara flexibel och undvika okontrollerade risker. Förutom ovärderlig kunskap om respektive investerares filosofi, bjuder boken också på berättelser och kuriosa om investerarna som privatpersoner.

– Genom att hitta och följa sin investeringsguru som har samma investeringsrytm som en själv finns det möjlighet att skapa en egen stor förmögenhet. Antalet investeringsstrategier är nästan lika många som antalet investerare, samtidigt har alla det gemensamt att de har varit oerhört framgångsrika genom att de konsekvent hållit fast vid sina strategier, tagit mycket få risker, men samtidigt haft förmågan att vara flexibel då marknaden har förändrats på ett bestående sätt, säger Magnus Angenfelt och fortsätter:

– Gemensamt för majoriteten av dagens privatinvesterare är att de förlorar pengar, och det helt i onödan. Men genom att förstå de framgångsrika investerarnas synsätt är mycket vunnet.

Det har krävts ett omfattande arbete för att vaska fram de 99 bästa investerarna – ett arbete som Magnus Angenfelt inledde för många år sedan.

– Jag började för att stilla min egen nyfikenhet. Informationen som mina efterforskningar gav var så intressant att jag bestämde mig för att skriva en bok, även om det visade sig bli ett hästjobb.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in