Så blir du redo för sommarsandalerna

Av på 28 juni, 2021

Sommarens intåg innebär en efterlängtad barfotasäsong. Många ser fram emot att sparka av sig vinterskorna och lufta sina nakna fötter i sandaler. En lång period i instängda skor kan dock ha satt sina spår. Life delar därför med sig av sina bästa tips för att få fina fötter inför sommarens varma dagar.

Fötter bär dig genom livet och möjliggör att du kan njuta av aktiviteter som att dansa och springa. Din konstanta rörelse innebär dock stora påfrestningar för fötterna året om. Allt för ofta glöms fötterna bort och får därför inte den kärlek de förtjänar. En lång vinter kan ha satt sina spår i form av torra och spruckna fötter. Men det är inte mycket som krävs för att få dem redo inför de varma sommardagarna och barfotasäsongen. Att ta hand om fötterna behöver nödvändigtvis inte vara en dyr procedur. Med några enkla steg kan du få sommarfina fötter hemma i ditt eget badrum.

– Det är viktigt att ta tand om fötterna året om men ofta glömmer vi bort att ge dem den uppmärksamhet de förtjänar. Inför sommarsäsongen är det perfekt att ta tillfället i akt och se till att fötterna blir fräscha inför barfotadagar. Inte bara mår fötterna och kroppen bättre av rätt fotvård utan det blir även mycket roligare att visa upp dem i sandalerna, säger Maria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

Fem steg för fina sommarfötter:

1. Unna dig en spakväll i form av fotbad

Ett härligt fotbad förbereder fötterna samtidigt som det ger en skön och avkopplande känsla. Fotbadet stimulerar blodcirkulationen samtidigt som det rengör och mjukar upp fötterna vilket är bra för dig som har problem med förhårdnar. För lite extra lyx tillsätt gärna badsalt eller några droppar eterisk olja vilket ger ett vårdande och rent resultat. Tänk på att vattnet inte ska vara för varmt eftersom det då torkar ut fötterna onödigt mycket.

2 Nej tack till förhårdnader – ja tack till fotfilen

Efter fotbadet är det dags att skrubba fötterna för att bli av med döda hudceller och förbereda dem inför nästa steg. Att fila fötterna är A och O för att bli av med förhårdnader och torra partier på exempelvis hälarna. Använd gärna ett skonsamt alternativ som en ekologisk fotfil med pimpsten. En för kraftig fil kan riskera att skada huden och i förlängningen producera ännu mer hård hud.

3. Ta hand om tånaglarna

Bortglömda tånaglar kan resultera i nageltrång och obehag. Klipp naglarna rakt och forma försiktigt med en fil så att de inte växer ner i kanten. Se även till att inte klippa allt för kort, det ska inte göra ont. Peta ner nagelbanden med en nagelbandspetare och tillsätt gärna en vårdande nagelbandsolja.

4. Fuktboosta fötterna

Se till att skämma bort fötterna med mycket fukt! Ett par perfekta sommarfötter är mjuka, lena och ordentligt återfuktade. Se till att alltid smörja in fötterna med en kräm avsedd för just fötter då de är fetare än en vanlig hudkräm. Inför sommarens varma dagar kan det passa bra med en fotkräm med bivax och naturliga oljor som har en vårdande effekt på hälsprickor och förhårdnader.

5. Sätt färg på finishen

Avsluta med ett nagellack för den bästa finishen! Inför sommaren kan det vara härligt att lämna de neutrala tonerna på hyllan och plocka fram de mer färgglada tonerna. Varför inte matcha solbrännan med härliga pastellfärger eller sticka ut med en mer vågad färg som orange?

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa Life

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in