Så här får svenskarna ut det mesta av sin löpträning

Av på 26 juli, 2017

Nästan hälften av alla svenskar som löptränar uppger att de känner sig mer effektiva om de sätter sina träningsmål tillsammans med andra, enligt en ny studie från YouGov.

49 procent av respondenterna uppger att de är mer effektiva i sin träning om de sätter ett mål som de kan jämföra med andra, medan en fjärdedel av respondenterna uppger att det skulle påverka deras löpträning negativt (exempelvis stressa dem). Vidare visar studien från YouGov att svenskar föredrar att löpträna i naturen framför i stadsmiljö eller på ett gym.

77 procent uppger att de föredrar att springa i naturen, i jämförelse med endast 11 procent som uppger att de föredrar att löpträna på gymmet eller 8 procent som föredrar att löpträna i stadsmiljö.

– En ny studie genomförd av YouGov på uppdrag av Tata Consultancy Services (TCS) visar att svenskar får ut mest av sin löpträning om de sätter sina träningsmål tillsammans med andra.

Sedan 2016 är TCS titelsponsor och teknikpartner till TCS Lidingöloppet som är världens största terränglopp. Loppet sträcker sig över 30 kilometer runt Lidingö utanför Stockholm och samlar årligen över 15 000 deltagare från Sverige och världen över. Nu är det bara två månader kvar till Lidingöloppshelgen. Det innebär att det är god tid att sätta ett träningsmål inför loppet i september.

”Vi tycker att resultaten från YouGov-undersökningen är uppmuntrande i och med att vi dagligen arbetar med att hjälpa andra att uppnå sina mål tillsammans, oavsett om det handlar om IT eller TCS Lidingöloppet. Vi har till och med löpgrupper på TCS som vi uppmanar våra anställda att delta i så att de kan uppnå sina träningsmål tillsammans”, säger Avinash Limaye, Sverigechef på TCS.

Sport | Friidrott
Örebronyheter

Om studien 
YouGov genomförde studien på uppdrag av TCS och frågade 1000 svenskar om deras löpträningsvanor. Studien genomfördes mellan 9-12 juni 2017.

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in