Så har pandemin förändrat svenskarnas sex- och onanivanor

Av på 12 juni, 2021

Hur har våra sex- och onanivanor förändrats under pandemin? Onanirapporten 2021 från det intima livsstilsvarumärket Lelo avslöjar bland annat att var tredje svensk har förändrat sina onanivanor. Och en hel del har även valt helt andra sätt att ha sexuella kontakter, många har avstått helt.

Jobba hem ifrån, social distansering och hemmaträning är bara några faktorer som vi alla har behövt förhålla oss till. Med detta annorlunda år i ryggen, följt av restriktioner och nya rutiner har Lelo tagit tempen på hur svenskarnas sex- och onanivanor har förändrats. Onanirapporten 2021 avslöjar att nästan var fjärde svensk onanerar mer sällan än vad de tidigare gjort. Samtidigt säger sju procent att de har onanerat något oftare eller mycket oftare under det senaste året.

– Att våra onanivanor har förändrats kan bero på flera saker. Bland annat har vi vistats hemma mer än tidigare och det har för vissa varit svårare att få en stund för sig själv. Stress kopplat till pandemin kan också ha påverkat lusten. Vi på Lelo tror att onanin bidrar till ett bättre mående och lycka i livet. Vi hoppas därför att fler hittar tillbaka till sin lust och ser de positiva effekterna med onani trots en annorlunda vardag, säger Elvira Eriksson, Marknads- och kommunikationschef, Lelo.

Förutom en förändrad onanilust har pandemin även satt sina spår gällande sexuella kontakter.
Nära en femtedel av svenskarna uppger att antalet sexuella kontakter förändrats som en effekt av pandemin. Fem procent av svenskarna säger att de haft färre sexuella kontakter än tidigare. Ungefär lika många har helt valt bort sex med andra personer under pandemin.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa Lelo

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in