Så höjer du pulsen i sommar – 5 tips från Friskis

Av på 28 juni, 2021
Foto: Friskis&Svettis

Under semestern är det lätt att hamna lite ur fas med träningen. Dessutom har pandemin bidragit till Sveriges alltmer stillasittande livsstil. Men så behöver det inte vara. Friskis har under det senaste året flyttat ut stora delar av verksamheten och sommaren är inget undantag.

–  Friskis och uteträning hör ihop som midsommar och sill. Jag hoppas att många hittar tillbaka till sin rörelseglädje i sommar och till det sociala sammanhang som finns hos Friskis. Att träna tillsammans under bar himmel är ett härligt sätt att komma igång, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare, Friskis&Svettis

I över 40 år har Friskis varit nästan synonymt med utomhusträning. Kort efter att Friskis startade föddes idén om att flytta ut gruppträningen till parker och grönområden. Under det senaste året har antalet utepass ökat lavinartat och gensvaret är fantastiskt. Parallellt har ett brett utbud av digitala träningspass utvecklats. Nu kan du variera din träning hemma, ute och på anläggning.

–  Att känna gräset under fötterna är en oslagbar träningsmotivation, så tveka inte att ta med onlineträningen ut. Och vill du ta paus från skärmen finns flera audios där du får pepp från tränaren direkt i lurarna. Med vårt utbud finns något för alla som vill höja pulsen och kanske samtidigt få lite egentid, säger Tina Uppfeldt, chef för träningsutveckling på Friskis&Svettis 

Friskis fem bästa sommartips

 • Utflyktsträning.
  Kombinera en härlig utflykt med träning. Det kan vara cykling med dopp, dagshike med flera inplanerade stopp. Och varför inte testa kajakfika eller sightseeing-jogg?
  .
 • Semesterutmaning.
  Kom in i en bra träningsrutin och ladda din energi med rörelse. Ha till exempel som mål att gå minst 7000 steg varje dag eller träna 30 min varannan dag, hela semestern. 
  .
 • Morgonträning.
  Nu följer en tid då det är ljust tidigt och dessutom lite svalare än senare på dagen. Ett morgonpass online, ute eller hos Friskis är bästa starten på en härlig sommardag.
  .
 • Maxa sommarkänslan.
  Träning med extra sommarboost får en att känna livet i sig. Missa inte nya pass; Dans fusion summer edition eller Familjejympa sommar, kolla om det de finns i din förening.
  .
 • Vila om du behöver.
  Efter ett träningspass är det viktigt med återhämtning. Men det kan också vara så att sommaren är din tid att bara andas, låt den då vara det utan krav på prestation eller måsten.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa Friskis&Svettis

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in