Så mycket kostar Örebros kollektivtrafik jämfört med resten av landet

By on 19 juli, 2017
Arkivbild

Sparportalen CupoNation har nu gjort en stor undersökning av den svenska kollektivtrafiken och jämfört priserna för både månadskort och enkelbiljetter runtom i landet.

Det förs ofta diskussioner om biljettpriserna, men vad kostar det egentligen för en resenär?

Bland annat kommer följande information fram: 

  • Örebro hamnar ungefär i mitten av prislistan gällande månadskort med en kostnad på 1365 kronor. Dyrast är Norrbotten med en kostnad på 2442 kronor och billigast är Gotland, där resenärerna endast behöver betala 740 kronor i månaden. 
  • När det kommer till enkelbiljetter har vi undersökt reskassepriset inom 1 zon och Örebro är där näst billigast med ett pris på 18 kronor för en enkelbiljett. Dyrast är Västmanland, då resenärerna får betala 42 kronor för en enkel resa och billigast är Gotland med en kostnad på 17.5 kronor.
  • Vidare har vi inkluderat antalet utbudskilometer per invånare, vilket indikerar vilken service kollektivtrafiken erbjuder och avser den faktiskt utförda persontrafiken. Eventuellt skulle man kunna tro att länet med flest utbudskilometer har det dyraste månadskortet, men så är inte fallet. Stockholm har flest utbudskilometer (115 km) per invånare, men har det fjärde billigaste månadskortet med ett pris på 830 kronor. Örebro är näst längst ned på listan över antal utbudskilometer per invånare (47 km), men har det nionde dyraste månadskortet.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login