Så mycket ökar värdet på huset med solceller

By on 30 mars, 2023
Arkivbild

Ny tjänst från MINC-bolag hjälper varje villaägare att räkna rätt, hitta-Solceller.se lanserar nu en ny tjänst som låter villaägare räkna ut exakt hur värdet på deras hus påverkas av att installera solceller.

Tjänsten Huspriskollen kombinerar statistik, rapporter och vetenskapliga rön för att kunna göra en så exakt som möjligt uppskattning för hur värdet på varje villa i Sverige skulle öka med solceller.

För det är just ökar som det gör, enligt Gustav Haag, VD för Hitta-Solceller.se. Installationskostnaden vägs upp med råge av värdeökningen vid en framtida försäljning, där dessutom kostnaderna för solcellerna får dras av och minska skattekostnaden.

Att tjäna pengar är långt ifrån det enda skälet att skaffa solceller, för de allra flesta är det viktigaste att kunna göra sitt för miljön och klimatet. Men i slutändan är det ofta ekonomin som avgör om jag ska göra det just nu eller vänta, kanske på en dag som aldrig kommer. Därför vill vi visa var och en precis hur mycket de kan tjäna genom att göra slag i saken och installera solceller så fort som möjligt, säger Gustav Haag.

Nättjänsten Huspriskollen bygger på data från forskningsrapporter, SLU, Boolia, SBAB, mäklare samt egen statistik från Hitta-Solceller.se som samlats in vid kontakter med installatörer och tusentals användare som bolaget redan hjälpt att installera solceller.

Resultatet blir inte exakt, det påverkas bland annat av framtida händelser tills villan verkligen säljs, men ger en stark indikation av hur mycket värdet ökar av installationen.

– Vi har haft en betaversion uppe i några månader och har därför kunnat jämföra med verkliga försäljningspriser medan vi förfinat motorn. Även om det förstås finns mjuka faktorer som vi aldrig kan räkna in – som om någon har bråttom att sälja, så känns spannet uppåt och nedåt tillräckligt bra för att lansera Huspriskollen skarpt nu, säger Gustav Haag.

Hitta-Solceller.se är ett ungt bolag, med kontor på MINC i Malmö. Bolagets första tjänst hjälper bostadsägare att hitta rätt i solcellsdjungeln och undvika kritiska misstag när de ska installera solceller.

Ekonomi | Sverige
Örebronyheter

Källa: hitta-solceller.se
Prova tjänsten – hitta-solceller.se/huspris/

You must be logged in to post a comment Login