Så ser svenskarnas biltvättsvanor ut enligt OKQ8s undersökning

Av på 22 april, 2017

Den 22-23 april är det officiell biltvättarhelg i Sverige, i samband med detta har OKQ8 Scandinavia tagit fram en stor undersökning om svenskarnas biltvättsvanor.

Svenska bilägare är inte så noga med att hålla sina bilar rena. Andras syn på bilens utseende avgör istället när det är dags för en tvätt. En ny undersökning om svenskarnas biltvättsvanor*, som Kantar Sifo gjort på uppdrag av OKQ8 Scandinavia, visar att mer än varannan tillfrågad anger att främsta anledningen till att de över huvud taget tvättar bilen är att den är så smutsig att de skäms.

Dock visar OKQ8s Biltvättsundersökning 2017 att miljöaspekten av biltvättandet inte är något de tillfrågade svenskarna tänker
så mycket på. För trots att 70 procent av de tillfrågade har uppfattningen att när man tvättar bilen på gatan så rinner förorenat vatten ner i grundvattnet så väljer ändå nästan fyra av tio att tvätta bilen hemma på uppfarten, gräsmattan eller på gatan en eller fler gånger per år.

Biltvättarhelgen går av stapeln 22-23 april i hela landet, på OKQ8 Scandinavia genomförs aktiviteter på stationerna under denna helg för att lyfta medvetenheten kring miljöaspekten av biltvättandet.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in