Så ser vaccinplaneringen ut vecka 30

Av på 23 juli, 2021
Arkivbild

Under vecka 30 vaccinerar Region Örebro län med 15 850 doser vaccin. Fas fyra fortsätter och det är personer födda 2003 eller tidigare som ska boka tid för vaccination. Vi har även öppnat upp för drop-in för dos 2 på samtliga vaccinmottagningar, förutsatt att det gått fyra veckor sedan första dosen gavs.

Under vecka 30 kommer Region Örebro län att vaccinera med 15 850 doser vaccin. Det är fortsatt personer som är födda 2003 eller tidigare som kan välja att komma på drop in eller boka tid för vaccination. Alla tidigare grupper är också välkomna att vaccinera sig då vi fortfarande har gott om vaccin.

För dig som har en bokad tid för dos 2 finns nu möjlighet att komma tidigare genom drop-in. Detta gäller:

Det ska ha gått minst fyra veckor sedan du fick dos 1.

  • Du som fått Modernas vaccin på Boglundsängen i Örebro behöver gå dit för dos 2, annars kan du gå till valfri vaccinationsmottagning i länet.
  • Du ska på plats på vaccinationsmottagningen uppge att du även har en bokad tid för dos 2.
  • Kom ihåg att ta med vaccinationskortet från dos 1 och legitimation.

Att vi kan ge dos 2 tidigare än bokad tid beror på att vi har gott om vaccin och vill bli klara så fort som möjligt med vaccinationerna för att ge alla invånare skydd mot covid-19. Delta-varianten som dominerar just nu kräver två doser för ett fullgott skydd. Att erbjuda drop-in vid en tidigare tid är möjligt då intervallet mellan dos 1 och dos 2 justerats till 4-6 veckor där 4 veckor är den nya rekommendationen.

De här vaccineras v 30

  • Du som är född 2003 eller tidigare kan nu boka tid för vaccinering. Du kan också komma på drop-in-vaccination.
  • Du som är gravid och över 18 år kan boka tid för vaccination mot covid-19 efter 12:e graviditetsveckan. Remiss erbjuds till riskgrupp och om du är 16 år men inte 18 år.

För unga med kronisk sjukdom gäller speciella rekommendationer. De som berörs får mer information via sin vårdkontakt.

78 procent har fått första dosen vaccin

I Örebro län har 193 588personer fått sin första dos vaccin och 134 721personer den andra. Det innebär 78 respektive 54,8procent av länets befolkning som är 18 år och äldre. Siffrorna kan komma att justeras upp i efterhand.

Hälsa | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in