Så ska Black Jacks krossa publikrekordet

Av på 19 januari, 2015

Black Jacks storsatsar inför matchen mot Carlberg Cavaliers på lördag, sista matchen innan slutspelet!

Då hoppas Black Jack krossa sitt eget publikrekord – genom gratis inträde till studenter.

– Vi har gjort succé tidigare och kommer göra det igen, säger föreningen ordföranden Andreas Jangefalk.

Rekord är till för att slås, det ordstävet tar Black Jacks på allvar. När laget möter militärhögskolan Carlberg Cavaliers på lördag klockan 17.00 i Idrottshuset storsatsar föreningen för att skriva publikhistoria. Slås rekordet på 400 personer så kommer klubben att vara en av Örebros största föreningar – alla kategorier.

Det är väl fotbollslagen, hockeyn och speedwayen som är markant större. Men sen börjar vi nosa på flera elitföreningar. Det är ett bevis på hur bra studentidrotten står sig kvalitetsmässigt, säger Andreas Jangefalk.

Alla som deltar vid introduktionen på Örebro universitet kommer att komma in helt gratis. Introduktionen riktar sig främst mot nya studenter. Och nu hoppas Jacks att fler kan få upp ögonen för hur viktigt ett framgångsrikt universitetslag kan vara för gemenskapen.

– Det är tack vare ett gott samarbete med Touchdown Sverige och Frida Siveborn, som är studentlivskordinator på Örebro universitet, som vi kan erbjuda de som deltar i introduktionen gratis inträde. Det kommer, säger Jangefalk.

Matchguide:
Örebro Black Jacks–Carlberg Cavaliers
Vad: Tredje och sista gruppspelsomgången i Touchdown Sverige.
Var: Idrottshuset, Örebro.
När: Lördag 24 januari, klockan 17.00.
Förutsättningar: Carlberg och Örebro har båda vunnit sina två första matcher. Båda lagen är klara för slutspel, men vinnaren i matchen vinner serien.
Övrigt: Gratis inträde för alla som deltar i Örebro universitets introduktion.

Bakgrund:
Örebro Black Jacks är Örebro universitets amerikanska fotbollslag. Laget spelar i ligan Touchdown Sverige (TDS). TDS är också officiellt student-SM i amerikansk fotboll. Matcherna spelas inomhus. Ligan består av fem lag. Från Stockholm, Uppsala och Örebro universitet, samt Handelshögskolan i Stockholm men även militärhögskolan Carlberg. Final äger rum 7 februari i Eriksdalshallen i Stockholm.

Örebronyheter

Bilden har tagits av Andreas Lundgren

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in