Så ska F! tåga in i riksdagen – ger bort resor med Gudrun

By on 1 augusti, 2018

I dag går startskottet för Feministiskt initiativs valturné #klartvikan i Blekinge. 60 orter ska få besök av Gudrun Schyman de närmsta 6 veckorna, och av miljöskäl stannar hon på marken. En stor del av resan sker med tåg och därför erbjuder nu F! extraplatser bredvid Gudrun för de som vill ställa sina frågor direkt till partiledaren. 

– Klimathotet har denna sommar visat sig inte vara ett hot, utan en realitet. Jag vill visa att det går att välja bort flyget, säger Gudrun Schyman, om sin turnéplan. 

Men partiledaren har inga planer åt att ägna de långa resorna åt kontemplation. I stället bjuder hon in personer att resa tillsammans med henne för att prata politik. När tågresorna till valturnén bokades köptes även platserna till stolarna runtomkring. De sju platserna erbjudes nu till politiskt intresserade som vill diskutera med Gudrun.

– Jag tycker det ska bli intressant att se vad det blir för samtal, jag har ingen aning om vem jag ska åka tåg med, säger Gudrun Schyman.

Här är tågresorna:
6 augusti: Gällivare-Kiruna (avgång klockan 08.15)
6 augusti: Gällivare-Boden (avgång klockan 15.45)
10 augusti: Härnösand-Umeå (avgång klockan 10.49) 
11 augusti: Skövde-Göteborg (avgår klockan 10:14)
13 augusti: Mjölby-Örebro (avgår klockan 10.15)
31 augusti: Stockholm-Skövde (avgår klockan 09.24)
31 augusti: Skövde-Göteborg (avgår klockan 11.27)

Såhär kan du vinna en plats bredvid Gudrun
Dela inlägget om tävlingen på Feministiskt initiativs Facebook-sida och skriv en motivering till varför du vill åka tåg med Gudrun.

Politik | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login