Så skapar du ett bra klimat i växthuset

Av på 19 maj, 2021

De varma sommarmånaderna är snart här och det börjar bli dags att tänka på skuggning och ventilation för ditt älskade växthus. Ett optimalt klimat och ventilationsmöjligheter är viktigt för att skapa en trivsam miljö både för dig och dina nära, men även för att blommor, växter och grönsaker ska trivas under de varma månaderna.

Skuggning är otroligt viktigt i växthuset, då direkt solljus kan skada de känsliga bladen på dina växter. Detta gör skuggväven till ett av de viktigaste tillbehören i växthuset. Den skyddar både dina växter och dig från det starka solljuset. Dessutom hjälper den till att sänka temperaturen varma dagar och ger en extra isolering under natten.

Fördelen med att hänga upp skuggväv kontra ett bomullstyg är att den håller länge, klarar av det tuffa UV-ljuset och är brandklassad. Bomullstyger har kort livslängd i den tuffa miljön i taket och bryts av den anledningen ned mycket snabbare. Hos oss finns det skräddarsydd väv till de flesta av våra växthusmodeller. Både till att hänga i taket och att hänga upp på sidorna av glashuset.

Hur du än använder ditt glasade rum – vill vi trycka på vikten av ventilationsmöjligheter. Tänk gärna dörr åt två håll, eller kombinera med många sido- och takfönster. På dina takfönster rekommenderar vi att du har automatiska lucköppnare, dessa känner av temperaturförändringar och ventilerar ditt glasade rum även om du är bortrest. Sidofönster är ett fantastiskt komplement om du manuellt vill kunna ventilera för dig och dina middagsgäster en varm sommarkväll.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Classicum

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in