Så spelas SHL-slutspelet

Av på 24 mars, 2021
Arkivbild.

Grundserien förlängs med ytterligare några dagar för att spela ifatt tidigare uppskjutna matcher. Detta innebär att även slutspelet flyttas fram och därmed pågår mellan den 5 april och 15 maj, vid en sjunde och avgörande SM-final. Den 6 april inleds årets kvalspel som kan avgöras med en sjunde och avgörande match den 23 april.

Så spelas SM-slutspelet
Till följd av tidigare matchflyttar har årets grundserie förlängts vilket även skjuter fram slutspel som startar den 5 april och avslutas med en eventuellt sjunde avgörande SM-final den 15 maj.

Ordningen för hemma- och bortamatcher ändras även vilket möjliggör ett mer effektivt spelschema. De högst rankade lagen i respektive matchserie inleder med två matcher på hemmaplan. Därefter spelar de högst rankade lagen två bortamatcher innan respektive lag turas om att spela på hemmais. I åttondelarna, som avgörs i bäst av tre matcher, inleder det högst rankade lagen på bortaplan innan två matcher på hemmais väntar.

Det görs även formatändringar med semifinalerna som avgörs i bäst av fem matcher istället för bäst av sju. I semifinalerna inleder de högst rankade lagen med två hemmamatcher följt av två bortamatcher och en potentiell femte avgörande match på hemmais.

– Som tidigare meddelat har vi gjort justeringar med ordningen för hemma- och bortamatcher men nu gör vi även ändringar gällande semifinalerna till följd av att grundserien förlängdes. Med dessa ändringar ser vi fram emot kommande slutspel, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD SHL.

Inga ytterligare formatändringar görs i dagsläget.
SHL:s slutspel startar alltså på annandag påsk med den första av tre åttondelsfinaler. Kvartsfinalerna startar därefter den 10 april och en eventuellt sjunde kvartsfinal spelas den 20 april. Därefter startar semifinalerna 22 april och en potentiell femte semifinal avgörs 29 april. Lördagen den 1 maj är det dags för den första SM-finalen och en eventuellt sjunde och avgörande finalmatch spelas lördagen den 15 maj. Segraren i SM-finalen är svensk mästare för säsongen 2020/2021 och belönas med Raoul LeMats pokal.

Så spelas kvalet
Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse har tidigare beslutat att införa direkt upp- och nedflyttningar mellan SHL och HockeyAllsvenskan från och med säsongen 2020/21 till följd av den tidigare serieutredningen. Efter årets grundserie kommer därmed lag 13 och 14 möta varandra i bäst av sju matcher där det vinnande laget spelar kvar i SHL och det förlorande laget degraderas till HockeyAllsvenskan.

Kvalet inleds den 6 april och en eventuellt sjunde och avgörande match spelas den 23 april.  Ordningen för hemma och bortamatcher följer slutspelets ordning med, för det högst rankade laget, två hemmamatcher följt av två bortamatcher innan lagen turas om på hemmais.

SHL ser över starttiderna för slutspel och kval och återkommer inom kort.

Sport | Lokalt
Örebronyheter

Källa: SHL

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in