Så stödjer konstnären Patrik Lindberg och Jesper Bratt familjer som drabbats av barncancer

Av på 2 februari, 2021
Tavlan som auktioneras ut till förmån för AjaBajaCancer

Konstnären Patrik Lindberg har målat en tavla av NHL-spelaren Jesper Bratt, tavlan ska auktioneras ut till förmån för välgörenhetsorganisationen AjaBajaCancer. Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt för att kunna underlätta vardagen för ännu flera familjer med barn som drabbats av cancer.

– Nyligen besegrade en av mina vänner den hemska sjukdom två gånger inom loppet av ett år vilket är helt fantastiskt. Men alla människor får inte uppleva den glädjen. Så för mig är det självklart att ställa upp och kunna bidra på mitt sätt och dra ett strå till stacken. Och som en sann hockeynörd så kändes det klockrent att få göra en tavla av Jesper Bratt som också är en fantastisk ambassadör. Alla kan inte göra allt men man kan alltid göra något, säger Patrik Lindberg.

AjaBajaCancer arbetar för att underlätta vardagen för alla som drabbats av barncancer. Att underlätta vardagen betyder att skapa trygghet under skrämmande och osäkra förhållanden. Därför inriktar sig AjaBajaCancer på att finnas till för individer när livets största prövning gör sig påmind i vardagen. Föreningen arbetar bl.a. med att ge ekonomiskt stöd till familjerna i form av presentkort och psykosocialt stöd.

NHL-spelaren Jesper Bratt är en av AjaBajaCancers ambassadörer. Han finns där för familjerna på olika sätt och har nu signerat tavlan som Patrik Lindberg målat.

– Ett barn om dagen insjuknar i cancer och det kan drabba alla, oavsett ålder. Så otroligt orättvist. Jag är stolt över att vara ambassadör för AjaBajaCancer, stolt över att vara med och bidra till att underlätta vardagen för barnen och deras familjer. Hjälp mig i det arbetet genom att buda på tavlan, säger Jesper Bratt.

Auktionen kommer att pågå på Tradera (radera.com/item/230905/445514176/tavla-pa-jesper-bratt-av-konstnaren-patrik-lindberg-till-valgorenhet) fram till den 15 februari som är internationella barncancerdagen med förhoppning om att inbringa många viktiga kronor till familjerna.

Regionalt
Örebronyheter

Källa AjaBajaCancer
Läs mer här – ajabajacancer.se/
Se auktionen här – tradera.com/item/230905/445514176/tavla-pa-jesper-bratt-av-konstnaren-patrik-lindberg-till-valgorenhet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in