Så tankar du dieselbilen fossilfritt i Hallsberg

Av på 30 maj, 2021

Neste My Förnybar Diesel (HVO100) nu tillgänglig i Hallsberg.

HVO100 är ett helt förnybart, fossilfritt och hållbart drivmedel, som ger lägre utsläpp av växthusgaser (CO2e). En förare av en dieselbil kan helt enkelt genom att byta pump vid tankningen minska sitt koldioxidutsläpp avsevärt. Ett samarbete mellan OKQ8 och Neste gör att tillgängligheten på drivmedlet ökar i snabb takt och nu finns en HVO-pump på OKQ8 stationen i Hallsberg.

– Vi på T-Schakt ser det som mycket positivt att OKQ8 nu gör det fossilfria drivmedlet HVO100 tillgängligt här i Hallsberg. Detta innebär att det blir enklare för oss att tanka fossilfritt och därmed minska vår klimatpåverkan markant, säger Jonas Andén på T-schakt.

HVO100 är en helt förnybar diesel som tillverkas av restprodukter från bl.a. skog- och matproduktion. Sedan allt fler privatpersoner, företag, organisationer och offentlig sektor upptäckt det fossilfria dieselalternativet har efterfrågan ökat. Nu kan alltså alla boende i  Hallsberg som har en dieselbil godkänd för HVO100 tanka hos OKQ8.

– Att hjälpa medlemmar och kunder att ställa om är vårt största fokus och ligger helt i linje med Sveriges klimatmål om att bli fossilfria 2045. Vårt samarbete med Neste gör det möjligt för oss att erbjuda HVO100 på allt fler tankställen i Sverige, så att fler kan tanka sina dieselbilar klimatsmart. Just nu vi uppe i över 180 stationer och fler ska det bli, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Som ett led i arbetet med att ställa om till fossilfrihet i samhället och för att bidra till att Sveriges klimatmål om att nettoutsläppen ska vara noll senast år 2045 ska uppnås har OKQ8 installerat pumpar med det förnybara bränslet Neste My Förnybar Diesel (HVO100) på stationen i Hallsberg. Drivmedlet finns tillgängligt från 24 maj.

Länet
Örebronyheter

Källa: OKQ8

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in