Så underlättar du första familjesemestern

By on 6 juli, 2024
När man reser med barn är en checklista ett bra hjälpmedel för att inte glömma någonting viktigt.

Arkivbild

Att resa med barn kan vara en fantastisk upplevelse där familjen skapar minnen för livet, men det kan också kännas stressigt och nervöst. Emilie Gougenheim, chef för familjeupplevelser på Club Med, har samlat några konkreta tips för att underlätta sommarens resor med de små.

Sommarsemestrarna är på ingång, vilket för många innebär den första utlandssemestern med ett nytt tillskott i familjen. En upplevelse som kan kännas lite extra nervös och omständig. Men det finns mycket man kan göra för att underlätta resan för hela familjen.

Nu delar Emilie Gougenheim, chef för familjeupplevelser, sina bästa tips för att göra resan med barn enklare.

Tips från barnexperten inför nästa familjesemester:

Välj destination med omsorg

När resan ska bokas bör ni tänka ett extra varv kring destination och utforska nya alternativ. Ett något svalare klimat gör det mer behagligt för barnet och en kortare flygtur eller en resa med mellanlandningar där barnet får springa av sig kan underlätta själva resan dit.

Det kan även vara bra att tänka till om faktorer som om destinationen är barnvagnsvänlig. Kanske är hyddan på stranden eller hotellet högst upp på berget inte den ultimata destinationen för just denna resan.

Förbered barnet i god tid

För något äldre barn kan det vara bra att förbereda dem inför resan i god tid och involvera dem i planeringen så mycket som möjligt för att på så vis känna större delaktighet. Prata om hur resan kommer gå till och vad de kommer få göra väl på plats.

Planera packningen

När man packar till sig själv kan det spela mindre roll om man glömmer tandborsten hemma. Men när man reser med barn är en checklista ett bra hjälpmedel för att inte glömma någonting viktigt. Låt barnet vara med och packa och ta med ett spel, leksak eller gosedjur som känns välbekant.

Glöm inte rutinerna hemma

Försök hitta någonting som liknar era vanliga rutiner även under semestern. Konsekventa sömn- och mattider kan vara särskilt viktigt. Det kan även vara bra att redan innan kolla upp vad resorten erbjuder för mat och dryck, för att  undvika att starta dagen med en besvikelse vid frukostbordet.

Välj en barnvänlig resort

En barnvänlig resort kan underlätta resan på många sätt. På Club Med erbjuds bland annat särkilda områden och rum för familjer, mat och snacks för yngre smaklökar, aktiviteter anpassade för familjer samt barnklubbar för barn mellan fyra månader och 17 år med utbildad personal.

Club Meds kvalificerade barnomsorg ingår i all inclusive-paketet. Till exempel ger det nya Mini Club Med+-konceptet (4–10 år) expertvård med fokus på viktig utvecklingsförmåga och positiv utbildning.

Ha rimliga förväntningar

Hur mycket man än planerar kan en första resa med barn innebära en del hinder och motgångar. Sätt inte för mycket press på dig själv eller barnet och förvänta dig inte en perfekt semester. Uppskatta de små stunderna – även dem kan bli minnen för livet – och njut av er tid tillsammans som familj, även om de inte följer din exakta planering.

— Vårt mål är att alla medlemmar i familjen ska få en så bra resa som möjligt. För de lite äldre barnen arbetar vi inte bara med att barnen ska vara underhållna, utan även lämna resorten stärkta och med ny kunskap. Vi erbjuder allt från idrottskurser till lagövningar och naturutforskning och har många aktiviteter där hela familjen kan vara med. Förra året uppdaterade varumärket också sina erbjudanden för tonåringar med två nya program. Club Med Teens för 11–13-åringar och Club Med Chill Pass för 14–17-åringar. Detta skapade ett förbättrat program för tonåringar genom att erbjuda högadrenalinaktiviteter för individer och grupper. På Club Med bor barn under 6 år gratis i våra solanläggningar och under fyra år på våra skidorter, säger Emilie Gougenheim, chef för familjeupplevelser på Club Med.

Nöje
Örebronyheter

Källa: Club Med

You must be logged in to post a comment Login